Το κανάλι μετρά αντίστροφα πριν από το οριστικό κλείσιμο - Πεντακόσιοι περίπου εργαζόμενοι περιμένουν δεδουλευμένα πέντε και πλέον μηνών .
Στη χειρότερη θέση της 27χρονης ιστορίας του βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, το Mega και επισήμως πια, ύστερα από την εκπομπή του τελευταίου δελτίου ειδήσεων, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού παύει στο εξής και, μολονότι το κανάλι δεν κλείνει εφόσον συνεχίζει με τις επαναλήψεις των ψυχαγωγικών εκπομπών, επί της ουσίας μετρά αντίστροφα πριν από το οριστικό κλείσιμο.
Η απόφαση 42 δημοσιογράφων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καταφεύγοντας σε αυτό το νομικό διάβημα ώστε να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, πρακτικά στερεί το Mega ακόμη και από το εναπομείναν μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.
Ένας κύκλος 27 ετών που είχε ανοίξει εν δόξη το Νοέμβριο του 1989 με το δελτίο που παρουσίασε η Λιάνα Κανέλλη, κλείνει εντελώς άδοξα και πιθανότατα οριστικά, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016, όταν η Μαρία Σαράφογλου αποχαιρέτισε τους τηλεθεατές κλείνοντας το μεσημεριανό δελτίο. Χωρίς τον ενημερωτικό του τομέα, το Mega είναι θανάσιμα ακρωτηριασμένο, αποτελώντας οδυνηρό προμήνυμα για το πώς θα είναι η ελληνική τηλεόραση στην εποχή του «μαύρου». Ανεξαρτήτως εάν συμμεριζόταν κανείς τις πολιτικές θέσεις που πρόβαλε, τελευταία μάλιστα όλο και πιο απροκάλυπτα, το Mega ήταν αναμφίβολα ένας θεσμός στα εγχώρια ΜΜΕ.
Από καθαρά τεχνικής, δημοσιογραφικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, ο σταθμός βρισκόταν παραδοσιακά στην κορυφή, γεγονός που κατά κανόνα αποτυπωνόταν στους δείκτες τηλεθέασης. Το κλισέ «τέλος εποχής» έχει ένα πολύ ακριβές νόημα για το Mega και η απόσυρση ενός τέτοιου, ολοκληρωμένου δημοσιογραφικού μηχανισμού από το τηλεοπτικό τοπίο συνιστά απώλεια με ευρύτερες παρενέργειες για το σύνολο του κλάδου της ενημέρωσης.
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου