Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τι είπε στην εξεταστική στέλεχος της ΤτΕ για τα «έργα & ημέρες» σε Αttica

Η διοίκηση της Attica έκανε την δική της πολιτική και αγνοούσε όσα ζητούσε η ΤτΕ ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή η διευθύντρια εποπτείας της κεντρικής τράπεζας


Καμία διάθεση συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της Τράπεζας της Ελλάδας δεν εμφάνιζαν οι προηγούμενες διοικήσεις της Τράπεζας Αττικής σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η διευθύντρια εποπτείας της ΤτΕ Σίσσυ Παπαγιαννίδου.

«Συντάξαμε  πόρισμα το 2015. Η τράπεζα ήταν διστακτική και εμφάνιζε αντιστάσεις να υλοποιήσει τις αλλαγές. Υπεύθυνος ήταν ο βασικός της μέτοχός – το ΤΣΜΕΔΕ - που όριζε τα μέλη της διοίκησης και ήλεγχε όλη την Γενική Συνέλευση» υπογράμμισε και κατηγόρησε τη διοίκηση της τράπεζας ότι «δεν συμμορφωνόταν με τις οδηγίες της ΤτΕ.

* Διαπιστωνόταν ότι το ΔΣ απουσίαζε από τις συνεδριάσεις ή δεν διέθετε χρόνο για τις αποφάσεις.

* Επίσης τα μέλη του ΔΣ δεν είχαν τραπεζική εμπειρία και κατάρτιση.

* Δεν καταλάβαιναν τι έρχονταν και τι υπέγραφαν.

* Είχε πιστοληπτική πολιτική καταγεγραμμένη όπως την ζητάγαμε όμως τα στελέχη της τράπεζας εφάρμοζαν κατά περίπτωση δική τους πολιτική.

Δεν λειτουργούσε σωστά το διοικητικό σύστημα της τράπεζας. Υπήρχε το εγχειρίδιο αλλά ο υπάλληλος είχε την ευχέρεια να δίνει δάνεια με άλλα κριτήρια σε συγκεκριμένους πελάτες».

«Έπασχε σε όλες τις διοικητικές διαδικασίες» εξήγησε η κυρία Παπαγιαννίδου και διευκρίνισε ότι  «Δεν είναι θέμα ενός ατόμου αλλά μηχανισμό Το ΔΣ δεν ήθελε να ενημερωθεί».

Ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι η ΤτΕ είχε προχωρήσει σε μακρύ κατάλογο ενεργειών προς την τράπεζα Αττικής.

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει πορίσματα και έγγραφα προς την τράπεζα και πιέσεις να αλλάξουν οι προβληματικές καταστάσεις.

Για παράδειγμα είχαν το ίδιο άτομο επί χρόνια στην θέση προέδρου και του  διευθύνοντα συμβούλου.

«Συντάξαμε πορίσματα για διορθωτικές ενέργειες συναφείς με όσα ζητάμε και τώρα. Η τράπεζα το 2014 δέχθηκε επισήμως και υπέγραψε τα ευρήματα και δέχθηκε να προχωρήσει  σε αλλαγές.. Όμως στην υλοποίηση κωλυσιεργούσε γιατί η διοίκησή της έπασχε. Τα μέλη του ΔΣ δεν γνώριζαν τις τραπεζικές ενέργειες» ανέφερε η κ. Παπαγιαννίδου.





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *