Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

To 58% των Γερμανών δεν εμπιστεύονται την Μέρκελ ξανά.


Πρόσφατα είπε το δικό της «mea culpa». Ο λόγος για την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη στο προσφυγικό. Ωστόσο, αυτό δεν πείθει τους Γερμανούς πολίτες να της δώσει ακόμη μια ευκαιρία. 
Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Focus δείχνει ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της. 
Το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και μόνο το 38% απάντησε ότι η καγκελάριος θα τα καταφέρει, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου TNS Emnid.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό των υποστηρικτών του AfD οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους ανέρχεται σε 91%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των φιλελευθέρων (FDP) με 71% και των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 61%.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός ότι και το 58% των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποσοστό δηλαδή το οποίο συμπίπτει με εκείνο του συνόλου των ερωτηθέντων. 


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *