Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Θα μείνει ή θα φύγει; Στην τηλεόραση θα λήξει το σήριαλ της προανακριτικής η ΝΔ


Στην τηλεόραση, όπως φαίνεται, θα λήξει η ΝΔ το ζήτημα παραμονής της ή όχι στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Ένα ακόμα στέλεχος πρώτης γραμμής, ο Ιωάννης Βρούτσης, πριν από λίγο σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, πήρε θέση κατά την αποχώρησης της ΝΔ από την διαδικασία. Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε. Η ΝΔ έχει τα όπλα της», αλλά και οι Κωνσταντίνος Καραγκούνης και Νίκος Παναγιωτόπουος, που είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι από το πρωί έχουν δει το φως της δημοσιότητας διαρροές στον Τύπο που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης.

Σημάδια πανικού

Αυτό που προβληματίζει την Πειραιώς είναι οι δέκα κάλπες που θα στηθούν – μια για κάθε εμπλεκόμενο – όπως αποφασίστηκε και στη Διάσκεψη των Προέδρων κι αυτό γιατί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν διαφοροποιήσεις κατά τη ψηφοφορία, που μπορεί να εκθέσουν τις εσωτερικές διαφωνίες και αντιφάσεις, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.


Από την άλλη πλευρά, πηγές της Κυβέρνησης σχολιάζουν οτί οι δέκα πολιτικοί που κατηγορούνται, δεν διέπραξαν απαραίτητα – αν διέπραξαν – το έγκλημα αυτό ως ομάδα. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο για τον καθένα να υπάρξει διαφορετική κάλπη. «Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του δικαιολογίες» σημειώνουν και προσθέτουν με νόημα: «Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μόνο μια κάλπη γιατί κάποιοι φοβούνται περισσότερο κι αυτοί ζητούν να κρυφτούν κάτω από ένα κοινό αποτέλεσμα».  

































 read-it.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *