Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Στ. Πιτσιόρλας: Παραποίηση των λεγομένων μου - Αναφέρθηκα στις αρνητικές παρενέργειες του νόμου περί ευθύνης υπουργών


Παραποίηση δήλωσής του σχετικά με την υπόθεση Novartis καταγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. 
  
«Μου προξενεί κατάπληξη η πρωτοφανής παραποίηση των όσων απόψε είπα στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας.

  
«Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια», προσθέτει.
  

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην εκδήλωση του ΒΕΘ, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι «χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (...) Έχουμε έναν κακό νόμο ευθύνης υπουργών. Αυτός υποχρεώνει να πάει στην Βουλή ο φάκελος για τα πολιτικά πρόσωπα πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση».


«Στο θέμα των φαρμάκων πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα», συνέχισε.




Πρόσθεσε, δε, ότι «σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε».



   



  ΑΠΕ – ΜΠΕ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *