Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Έρευνα: Επτά στους δέκα πολίτες βλέπουν εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Νovartis


Ως μεγάλο σκάνδαλο με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων αντιμετωπίζει την υπόθεση Novartis η συντριπτική πλειονότητα των πολίτων, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας RASS για λογαριασμό της ΝΕΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

Συγκεκριμένα το 73,9% χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ως σκάνδαλο καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση αν στην υπόθεση εμπλέκονται, πέραν των επαγγελματιών της Υγείας, και πολιτικά πρόσωπα, οι απαντήσεις περί εμπλοκής πολιτικών είναι στο 70,2%.

Σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, βεβαιότητα για το σκάνδαλο και τον ρόλο των πολιτικών προσώπων σε αυτήν εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων απ’ όλα τα κόμματα, εκτός αυτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπερτερούν κατά πολύ στις θετικές απαντήσεις περί σκανδάλου (57,4% «ναι» και «μάλλον ναι», 40,2% «όχι ή μάλλον όχι») ενώ είναι μοιρασμένοι για την συμμετοχή πολιτικών σε αυτό ( 46,3% «εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», 43,4% «μόνο επαγγελματίες στο χώρο Υγείας»).


Από τα ευρήματα της έρευνας της RASS προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον ρόλο των δυσωδών υποθέσεων που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, τη δημόσια ζωή και βέβαια την κοινή γνώμη τις τελευταίες δεκαετίες.      






































koutipandoras.gr 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *