Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Επιστρέφει στο Δημόσιο η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ


Επιστρέφει στο Δημόσιο, σύμφωνα με διυπουργική απόφαση, η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, οι οποίες είχαν μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο 2011.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ (614/22-2-2018), επιστρέφουν στο Δημόσιο 16.967.000 μετοχές της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97 % του μετοχικού κεφαλαίου τής Επιχείρησης) και 3.630.001 μετοχές της ΕΥΑΘ.

Η διυπουργική απόφαση έρχεται σε συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ.1906/2014), από την οποία προκύπτει ότι δεν είναι συνταγματικώς ανεκτή η αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, από το πνεύμα της εν λόγω απόφασης προκύπτει ότι το Δημόσιο είναι σκόπιμο να μην αποξενωθεί από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ.


Σημειώνεται, ότι στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύεται και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την ανάθεση της διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή παραχωρησιούχου νέας άδειας καζίνο εντός της περιοχής Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).    





























 http://tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *