Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Την ώρα που η Κοινωνία εξαθλιώνεται διαβάστε τα προκλητικά προνόμια των πρώην προέδρων της Βουλής

Πραγματικά προκαλούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα μερικά δαπανηρά προνόμια διαφόρων «πρώην», τη στιγμή που σχεδιάζονται περικοπές ακόμη και στις πενιχρές συντάξεις του ΟΓΑ.

Αφορά στην εξωφρενική απόφαση να χρηματοδοτείται δια βίου από το Ελληνικό κράτος η λειτουργία γραφείων όλων των πρώην προέδρων του
Κοινοβουλίου (εντός ή εκτός του κτιρίου της Βουλής , δεν έχει σημασία), να χρηματοδοτείται δηλαδή πολυμελής γραμματειακή και αστυνομική υποστήριξη, με κάποια εκατομμύρια ευρώ.

 Τη στιγμή που η Ελληνική Κοινωνία σφίγγει το ζωνάρι και μάλιστα αυτή τη φορά προσεγγίζοντας τα όρια της ασφυξίας, το πολιτικό σύστημα της παρακμής, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της Κρίσης συνεχίζουν την πολυτελή διαβίωση, υπό το πρόσχημα της δήθεν απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης για παρασχεθείσες υπηρεσίες.

 Καλούμε την Κυβέρνηση Συνεργασίας να προβεί στην οριστική κατάργηση αυτού του προκλητικού θεσμού, ο οποίος καθίσταται προκλητικότερος την εποχή των οριζόντιων περικοπών, της συλλογικής θυσίας και της ανάγκης λελογισμένης λιτότητας σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου. Να καταργήσει όλα τα προνόμια πολιτικών στελεχών και θεσμικών παραγόντων, πολύ δε  περισσότερο εκείνων που δεν προσφέρουν καμιά απολύτως ουσιαστική συνδρομή στην διαμόρφωση πολιτικής, αλλά αποτελούν μάλλον τραγικές επιβιώσεις συνηθειών μιας εποχής παραγοντοκρατίας, κομματοκρατίας και οικονομικού εκτροχιασμού από την οποία (εποχή) η χώρα οφείλει να αποδράσει οριστικά και αμετάκλητα. 
Πηγή : protovuliadialogou


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *