Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*


Μπορεί η κυρία Μέρκελ, σε πείσμα όλων των περί του αντιθέτου ισχυρισμών, να διαθέτει καρδιά. Μπορεί μάλιστα, σύμφωνα με τα λόγια της, η καρδιά αυτή να ματώνει για τους Έλληνες μισθωτούς και συνταξιούχους,. Αλλά η τρόικα που εκπροσωπεί την καγκελάριο αποδεικνύεται εντελώς άκαρδη στις απαιτήσεις της, αν πιστέψουμε τις σχετικές πληροφορίες. Με αποτέλεσμα εύκολα να συμπεραίνει κανείς ότι τα ζητήματα καρδιάς είναι εκτός εντολής και καθηκόντων των κυρίων Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν –έστω κι αν πρόκειται για την καρδιά της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Τι ζητούν οι τρεις άκαρδοι; Περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, αναπηρικά επιδόματα, κοινωνικές παροχές παντός είδους. Όλα εκείνα δηλαδή τα μέτρα και εις βάρος όλων εκείνων, που κάνουν την καρδιά της κυρίας Μέρκελ να αιμορραγεί. Κι έτσι εύκολα σκέφτεται κανείς ότι ζούμε σε ένα σκληρό κόσμο, στον οποίο οι αναίσθητες τρόικες εκπροσωπούν τα ταμεία, τους τόκους, τα επιτόκια, το κέρδος, τη σκληρότητα και όχι τις ευαίσθητες καρδιές. Ένα κόσμο στον οποίο οι κακομοίρηδες του κυρίου Στουρνάρα πρέπει να γίνονται όλο και πιο κακομοίρηδες –μέχρι τελικής κακομοιριάς. Παρά τις συνακόλουθες αβαρίες για την καρδιά της κυρίας Μέρκελ και για την καρδιές των εταίρων της στην Ευρώπη.
Παρ’ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα καρδιάς αποκλείονται αυστηρά από το σχετικό αλισβερίσι, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η δική μας κυβερνητική τρόικα, σε αντίθεση με την άλλη, επιμένει σ’ αυτά. Και δεν είναι μόνο η δήλωση του αρμόδιου υπουργού οικονομικών για τους κακομοίρηδες Έλληνες, που έδειξε ανάγλυφα τον πόνο καρδιάς που τους διακατέχει. Είναι και οι κόκκινες γραμμές για τους ανάπηρους, για τους αγρότες, για τους συνταξιούχους, που έρχονται απευθείας από την καρδιά του κυρίου Βενιζέλου και του κυρίου Κουβέλη –διανθισμένες με μια υποψία από συγκρατημένα δάκρυα. Είναι και το όλον ευρωπαϊκό στυλ του κυρίου Σαμαρά –ουδείς αναμάρτητος, αλλά δείξτε έλεος, μια επιμήκυνση τουλάχιστον.
Αυτοί δηλαδή βγάζουν την καρδιά από τη μέση, οι δικοί μας τη βάζουν. Αυτοί είναι άπονοι, οι δικοί μας πονούν σε ζωντανή μετάδοση. Και μη σκεφτείτε παρακαλώ ότι μας κοροϊδεύουν όλοι τους, μέσα κι έξω, εκτός από τους άκαρδους της τρόικας. Γιατί έτσι το μόνο που θα αποδείξετε είναι ότι είστε άσχετοι με τα ζητήματα καρδιάς
 http://www.iskra.gr/                                                                                             *Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *