Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωή χωρίς αυτοκίνητο

H Aθήνα τίμησε, ως όφειλε, την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Διοργανώθηκαν εκδηλώσεις, happenings, προβλήθηκαν ιδέες για τη ζωή χωρίς αυτοκίνητο. Όμως αυτή είναι μία πολύπλοκη συζήτηση για την ελληνική πρωτεύουσα. Είναι η κρίση που δεν επιτρέπει υπερβολές στη χρήση του αυτοκινήτου. Η βενζίνη είναι περισσότερο εύφλεκτη από ποτέ. Και αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων, φαίνεται στον περιορισμό του μποτιλιαρίσματος, το δείχνουν οι προτιμήσεις προς το ποδήλατο. Ναι, η Αθήνα μείωσε τη χρήση του αυτοκινήτο, όχι από οικολογική ευαισθησία και σύγχρονο πνεύμα, αλλά από ανάγκη.
Σε αυτό βοηθάει βέβαια και η επέκταση των μέσων μεταφοράς, ειδικά με την ενίσχυση των μέσων σταθερής τροχιάς. Ωστόσο ακόμα υπάρχουν περιοχές της πρωτεύουσας που το αυτοκίνητο είναι η μοναδική αξιόπιστη και γρήγορη μέθοδος για πρόσβαση στο κέντρο ή στις δουλειές των ανθρώπων. Μέχρι που το κέντρο γίνεται απρόσιτο και οι δουλειές παύουν να υπάρχουν. 

http://www.protagon.gr/
 e-mail:stfintikakis@gmail.com

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.



                       
                       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *