Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΑΠΕΣΥΡΘΗ Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS!

ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS»!
Η διάταξη που προέβλεπε ότι η συμφωνία συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο θα είχε ισχύ από την υπογραφή της αποσύρθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης έκανε λόγο για «άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης» και «νίκη της κοινοβουλευτικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ». «Δικαιωνόμαστε γιατί από την πρώτη στιγμή απορρίψαμε την επαίσχυντη ρύθμιση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η απόσυρση της τροπολογίας αφήνει μετέωρη και καθιστά άκυρη την συμφωνία. «Συμφωνία με την Siemens δεν υπάρχει, τελείωσε!», σημείωσε ο Π.Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι πλέον είναι και
αντισυνταγματική και νομικά άκυρη. «Δεν έχει καμία ισχύ και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα», υποστήριξε.
Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  Π. Καμμένος διερωτήθηκε εάν η απόσυρση της τροπολογίας σημαίνει ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω ή παρακάμπτει την Βουλή, ενώ κατήγγειλε την συμφωνία ως επαίσχυντη για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ!
Εν τω μεταξύ, ισχυρούς τριγμούς στο στρατόπεδο της κυβέρνησης του "τρίο" των συνεταίρων, υπό τον φόβο διαρροών στην ψηφοφορία, δημιούργησε  η τροποποίηση της συμφωνίας συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens που επιχείρησε να περάσει η τρικομματική κυβέρνηση από τη Βουλή, αλλά βρέθηκε απέναντι στις  αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.Κατόπιν των ισχυρών τριγμών που θα μπορούσαν να προκληθούν από την καταψήφιση της ρύθμισης, στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοίνωσεστη Βουλή ότι αποσύρεται ως περιττή η επίμαχη ρύθμιση, ενώ τόνισε ότι η Siemens ήδη με επιστολή της αναφέρει ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι όροι έναρξης ισχύος της συμφωνίας μεταξύ Siemens και ελληνικού Δημοσίου. 
 http://www.iskra.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *