Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τα "παπαγαλάκια" και το φίδι τους

Τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου καμώνονται ότι με την προπαγάνδα τους χτυπούν το "φίδι", που ήδη σέρνεται σε δρόμους και πλατείες.

Αυτή την εβδομάδα τα συγκροτήματα του μνημονιακού κατεστημένου υπερέβαλαν εαυτούς σε συκοφαντίες κατά της Αριστεράς. Στην αρχή επιχείρησαν να εξομοιώσουν την κακοποιό δράση της Χρυσής Αυγής με τις δραστηριότητες των κοινωνικών κινημάτων, ανασύροντας το τετριμμένο ιδεολογικό στερεότυπο των "δύο άκρων". Μετά, κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι "πετάνε λευκή πετσέτα" στη Χρυσή Αυγή, επειδή τα κόμματα της Αριστεράς δεν ψήφισαν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό, διότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του να καταδικαστούν τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Οι εμπνευστές αυτής της άθλιας τακτικής γνωρίζουν ότι ο "διμέτωπος" στην ουσία είναι μονομέτωπος. Δηλαδή ενοχοποιείται η Αριστερά για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής! Μόνο η ιδεολογικοπολιτική καταδίκη των νεοναζί και των συναφών συμπεριφορών, όπως ο ρατσισμός, μπορεί να δημιουργήσει ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που οι μνημονιακές πολιτικές δημιουργούν προϋποθέσεις για τη διάδοση του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου καμώνονται ότι με την προπαγάνδα τους χτυπούν το "φίδι", που ήδη σέρνεται σε δρόμους και πλατείες. Τι κάνουν η αστυνομία και η Δικαιοσύνη; Γιατί η έρευνα ρατσιστικών εγκλημάτων, αλλά και υποθέσεων προετοιμαστικών πράξεων ακροδεξιάς τρομοκρατίας, όπως η υπόθεση της Σπάρτης, αντιμετωπίζονται ως υποθέσεις περίπου ρουτίνας; Ποια είναι η πρόοδος των αστυνομικών ερευνών για τη δολοφονία του αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο ακροδεξιός στη Σπάρτη, που στην κατοχή του βρέθηκαν 60 βόμβες; Γιατί δεν συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω οι τραμπούκοι που επετέθησαν στους αλλοδαπούς νόμιμους πλανόδιους πωλητές;

Σε αντίθεση με τη βραδυπορία των Αρχών, στην κοινωνία συγκροτούνται αντιστάσεις. Η ακροδεξιά δημαγωγία αποκαλύπτεται. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο στόχος της δεν είναι η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά η διάχυση του μίσους και ο διχασμός των πολιτών, τελικά η αντιπαράθεση των φτωχών Ελλήνων με τους φτωχότερους ξένους. Χθες η διανομή τροφίμων "μόνο για Έλληνες" στον Άγ. Παντελεήμονα δεν πήγε καλά για τη Χρυσή Αυγή. Οι κάτοικοι δεν "τσίμπησαν". Ούτε τους χειροκρότησαν για τη ληστεία στο μικρομάγαζο του Πακιστανού. Στην Ήπειρο ξεφούσκωσαν τα λάστιχα στο μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου.

Όσο επανέρχεται στον δρόμο η ατζέντα του Μνημονίου, όσο δηλαδή ο κόσμος κινητοποιείται κατά της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, όσο η κοινωνική αλληλεγγύη τοποθετείται στο επίκεντρο των αγώνων και των κοινωνικών πρακτικών, τόσο οι ναζί θα αισθάνονται ότι περιορίζεται ο "ζωτικός τους χώρος", που δημιουργήθηκε εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.
www.avgi.gr - http://www.left.gr/

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *