Την ύπαρξη ενός υπερυπουργού οικουμενικής αποδοχής, που θα συντονίζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ θεωρεί λάθος τη σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση.
«Στην πολιτική χρειάζεσαι δύο πράγματα. Στόχους και αποφασισμένους ανθρώπους. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο.Πρότεινα λοιπόν την ύπαρξη ενός υπερυπουργού οικουμενικής αποδοχής που θα συντονίζει αστυνομία, λιμενικό, δήμους, εθελοντικές οργανώσεις – τώρα υπάρχει χάος. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Επένδυση» μία ημέρα μετά την άκαρπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Για την αξιολόγηση
Απαντώντας σε ερώτηση για την τρέχουσα αξιολόγηση είπε: «Η αβεβαιότητα απομακρύνει τους μικρούς και μεγάλους επενδυτές και αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Και τα λεφτά που βγήκαν από τις τράπεζες παραμένουν στα στρώματα και αντί να επενδύονται βουλώνουν τρύπες. Ένας αργός θάνατος για την οικονομία. Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώνει αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα», ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «με το Πάσχα θα έρθει η ανάσταση της οικονομίας» σχολίασε: «Μόνο ως μπλακ χιούμορ μπορώ να αντιμετωπίσω τη δήλωση του κ.Τσίπρα. Η οικονομία δυστυχώς δεν ανασταίνεται με ουράνιες εντολές».
Σε ότι αφορά τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μεταναστευτικό ήταν κατηγορηματικός: «Είναι ντροπή και για την χώρα και για τους πρόσφυγες να βάλουμε μια ζυγαριά και να κάνουμε παζάρια. Η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές για να ξεκινήσει η οικονομία της. Να γίνουν επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και εξαγωγές. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους πρόσφυγες; Μπορεί κάποιοι να βολεύονται με το σενάριο “να πάρουμε ανταλλάγματα για να φιλοξενούμε εσαεί πρόσφυγες και μετανάστες” αλλά κάτι τέτοιο θα μετατρέψει τη χώρα σε τριτοκοσμικό γκέτο».
Για τις συνεργασίες
Ο Επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας για την πρόταση που έκανε στο πρόσφατο συνέδριο του κινήματος για το Κοινοβούλιο του Κέντρου και το ποιον αφορά το κάλεσμα του είπε: «Αν ήθελα να καλέσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία, θα το έκανα απευθείας. Η λύση όμως δεν είναι οι συμφωνίες κορυφής. Οι δυνάμεις που παλεύουν τον λαϊκισμό και ζητούν μεγάλες αλλαγές παντού, πρέπει να συνεννοηθούν. Να συναντηθούν στο Κοινοβούλιο του Κέντρου, να συζητήσουν, να μετρηθούν και να δουν πως θα συντονίσουν τα βήματά τους», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχει καμία αξία, για μένα τουλάχιστον, η ένωση του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι να συσπειρωθούν όλες οι φιλελεύθερες και αριστερές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις».
Στη συνέχεια έδωσε την απάντηση του σε όσα ακούγονται περί ένωσης των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: «Γιατί να ενωθούν; Για να μιλάει λιγότερο η αντιπολίτευση και περισσότερο η κυβέρνηση; Και πάνω σε ποιες θέσεις θα ενωθούν; Κάθε φορά που διαφωνούμε θα ρίχνουμε κορώνα γράμματα; Και σήμερα συνεργαζόμαστε σε συγκεκριμένα θέματα, ας σεβαστούμε όμως και τους ψηφοφόρους μας. Ποτάμι ψήφισαν, δεν ψήφισαν ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ».
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου