Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μπαλτάς και Κουρουμπλής είπαν το ίδιο πράγμα

Γκεστάπο, προδότες, Κούισλινγκ, Τσολάκογλου, ταγματασφαλίτες, σβάστικες, γερμανοτσολιάδες. Κατάχρηση και εξοικείωση ορολογίας Γ’ Ράιχ. Γιατί λοιπόν να μην είναι Νταχάου η ζωή των προσφύγων στην Ειδομένη;


Γιατί λοιπόν να μην είναι Νταχάου η ζωή των προσφύγων στην Ειδομένη; Αφού Νταχάου και Αουσβιτς είχε γίνει η ζωή μας στα πέντε χρόνια της Χιτλερολογίας. Νταχάου είχαν γίνει τα σχολεία μας που λιποθυμούσαν παιδιά από την ασιτία, Νταχάου τα νοσοκομεία μας που κρέμονταν ζωές σε μια κλωστή, Νταχάου τα σπίτια με τα μαγκάλια. Ε, δεν είναι και τόσο άσχημα να ζουν σε σύγχρονο Νταχάου οι πρόσφυγες, δηλαδή να ζουν προσωρινά με τον τρόπο που ζουν μόνιμα οι συνταξιούχοι μιας χώρας της Ευρωζώνης; Για καλό το είπε ο κ. Κουρουμπλής, εμείς δεν το καταλάβαμε.
Αυτό ακριβώς ανέλαβε να μεταφράσει ο κ. Μπαλτάς. Οτι είναι καλή η Ειδομένη. Και αν σας φάνηκε κάπως τραβηγμένη και η δική του η έκφραση, παρασύρεστε από αυτά που ξέρατε παλιά. Δεν υπάρχει απλώς καλό, στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ευρωπαϊκό παράδειγμα, υπάρχει παγκόσμιο πρότυπο, σπινθήρας οικουμενικής αλλαγής, μπραντ που επηρεάζει τις αμερικανικές εκλογές, Ελλάδα που σώζει την τιμή του κόσμου. Αρα και πολύ σεμνά μίλησε ο κ. Μπαλτάς όταν απλώς είπε ότι η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την χώρα μας. Πολύ μετριοπαθώς εκφράστηκε όταν μιλάμε για μια χώρα πλανητικό παίκτη.
Εμείς απλώς δεν έχουμε συνηθίσει ακόμα τη χρήση των λέξεων δίχως την παλιά τους μνήμη. Οι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *