Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Βαριά ήττα Κόρμπιν στην ψήφο εμπιστοσύνης των Εργατικών


Προς νέες εσωκομματικές εκλογές φαίνεται ότι οδεύουν οι Εργατικοί στη Βρετανία, καθώς συνεχίζονται οι βαθιοί πολιτικοί τριγμοί μετά την επικράτηση του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα της Πέμπτης.
Όπως μεταδίδει το skai.gr, σε μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης, 172 βουλευτές των Εργατικών απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του ηγέτη τους, έναντι μόλις 40 που τον στήριξαν.
Η ήττα Κόρμπιν έρχεται στον απόηχο της παραίτησης περισσότερων από 40 μελών της σκιώδους κυβέρνησης των Εργατικών και ανώτερων στελεχών, που του προσάπτουν προσωπικές ευθύνες για την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, αλλά και έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων. 
Πολλοί επικριτές του επισημαίνουν ότι ο κ. Κόρμπιν δεν πάλεψε ως όφειλε υπέρ της παραμονής, ούτε κινητοποίησε επαρκώς τον κομματικό μηχανισμό.
Ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραιτηθεί, με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να αναμένεται ότι θα οδηγηθεί σε διαδικασία εσωτερικών εκλογών.
Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Κόρμπιν φέρονται να εξετάζουν διάφορες υποψηφιότητες ώστε να καταλήξουν σε μία, ικανή να προσελκύσει ικανό αριθμό μελών του κόμματος, που μόλις πέρυσι ανέδειξαν με εντυπωσιακή πλειοψηφία τον 67χρονο αριστερό πολιτικό στην ηγεσία των Εργατικών.
Επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Τομ Γουάτσον και η παραιτηθείσα σκιώδης Υπουργός Άμυνας Άντζελα Ιγκλ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *