Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τα δάνεια που χορηγούσαν οι τράπεζες σε ΜΜΕ


Λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, για τα δάνεια που που χορήγησε η τράπεζα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AxiaPlus.gr, ο κ. Φραγκιαδάκης έκανε γνωστό πως τα δάνεια που έχει χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα στα ΜΜΕ ανέρχονται στο ποσό των 430 εκατ ευρώ, ενώ το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων είναι 45%.
Στις συνεχείς ερωτήσεις από την πλευρά της επιτροπής για τα κριτήρια με τα οποία η Εθνική Τράπεζα προέβαινε στις αναχρηματοδοτήσεις ορισμένων δανείων που έλαβαν τα ΜΜΕ, ο κ. Φραγκιαδάκης υποστήριξε ότι η τράπεζα ακολουθεί συγκεκριμένη πιστοληπτική πολιτική και έχει πολλαπλά επίπεδα αποφάσεων για μία πιστοδότηση.
Σε ότι αφορά τη διαφημιστική δαπάνη της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δήλωσε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 7 και 12 εκ. ευρώ κατ’ έτος, ενώ στο παρελθόν ήταν 11-12 εκατομμύρια και τα ποσά αυτά ποτέ δεν συμψηφίστηκαν έναντι κεφαλαίων ή τόκων.
Στην καταπάτηση όλων των πιστοδοτικών κανονισμών από την πλευρά της τράπεζας αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Φραγκιαδάκη, σε έναν διάλογο που ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης, αφού ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δάνεια στην Καθημερινή και στο Πρώτο Θέμα, θεωρώντας ότι στην πρώτη περίπτωση έγινε δανειοδότηση με υψηλές επισφάλειες και στη δεύτερη περίπτωση δόθηκαν δάνεια σε 4 διαφορετικές εταιρείες για το ίδιο μέσο. Ρώτησε, μάλιστα, τον κ. Φραγκιαδάκη αν έχει δεχθεί ο ίδιος πολιτικές παρεμβάσεις για να λάβει αρνητική απάντηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ.
Τέλος, στα δάνεια που αφορούν την εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ οι απαντήσεις του Φραγκιαδάκη ήταν μη πειστικές. Μάλιστα, στον Πήγασο, επί ημερών του κ. Φραγκιαδάκη, δόθηκε κοινοπρακτικό δάνειο 30 εκατομμυρίων, που, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, ήταν συνολικά 80 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια έδωσε η Εθνική.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *