Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Διαλύεται η Μεγάλη Βρετανία: Έτοιμη για νέο δημοψήφισμα η Σκωτία


Μετά την απόφαση για Brexit η Βρετανία έχει μπει σε αχαρτογράφητα νερά, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.
Σαρωτικές αλλαγές ακόμα και στην ίδια την υπόσταση της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται ότι πυροδοτεί η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.
Μετά την απόφαση του δημοψηφίσματος, ήρθε και ένα νέο ισχυρό χτύπημα, από τη δήλωση της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον η οποία είπε ότι η επιλογή της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία βρίσκεται στο τραπέζι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοί της ψήφισαν κατά πλειοψηφία κατά του Brexit.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι Σκωτσέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ. Πολλοί αναλυτές προεξοφλούν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία για την ανεξαρτησία της και την ένταξη της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Την ίδια ώρα η Ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μέσα στην ημέρα προκειμένου να αξιολογήσει τις πολύ σημαντικές συνέπειες για την Ιρλανδία και την ΕΕ ως σύνολο:
«Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα το πρωί για να συζητήσει για το αποτέλεσμα. Μετά την συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσημη ανακοίνωση», αναφέρει η ανακοίνωση της ιρλανδικής κυβέρνησης.
Ο Ασκός του Αιόλου έχει πλέον ανοίξει και όλα δείχνουν ότι η διάλυση της Μεγάλης Βρετανίας είναι πλέον προ των πυλών.



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *