Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Τσίπρας.!


Την εκκίνηση μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου από αυτό το φθινόπωρο φανερώνουν οι χθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να περάσει στους ψηφοφόρους το μήνυμα ότι ο ίδιος θα προσλάβει στο Δημόσιο, ενώ η ΝΔ θα απολύσει.

Μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο από τα μέσα του 2018, δηλαδή νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, όταν δηλαδή η χώρα θα βρίσκεται ακόμα υπό επιτήρηση και οι δανειστές θα απαιτούν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και να ελέγχουν προς τα πού κατευθύνεται κάθε κονδύλι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ παρουσίασε την εξαγγελία του για προσληψεις ως μέρος της προσπάθειας για να έλθουν νέοι επιστήμονες στο δημόσιο, αλλά και να ανακοπεί και το brain drain.

Μάλιστα, επεσήμανε πως όσοι επιθυμούν μικρό κράτος που θα παρεμβαίνει ελάχιστα, θέλουν τα συμφέροντα να δρουν ανεξέλεγκτα! Υπογράμμισε επίσης ότι «θα έπρεπε να σιωπούν από σεμνότητα όσοι χρησιμοποίησαν το Δημόσιο ως κομματικό παραμάγαζο».


Απαντώντας παράλληλα και στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση ότι βολεύει τους... δικούς της, είπε ότι η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης. «Αυτήν την αντίληψη για το κράτος-λάφυρο δείχνουν σήμερα οι πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές ορισμένων για την κατάρτιση της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο» σημείωσε μεταξύ άλλων.      

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *