Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τα δύο σχέδια της κυβέρνησης για τις Πανελλήνιες


Μικροπολιτικά παιχνίδια με την παιδεία φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση εν όψει ΔΕΘ, καθώς ο πρωθυπουργός πρόκειται να εξαγγείλει εκ νέου την κατάργηση των Πανελληνίων, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χρησιμοποιώντας την αγωνία δεκάδων χιλιάδων μαθητών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «Τα Νέα», δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια που εξετάζονται για την αντικατάστασή των Πανελλαδικών. Το ένα περιλαμβάνει την κατάργηση των Πανελληνίων, όχι όμως και το δεύτερο.



1ο σχέδιο:

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτό το σχέδιο, οι μαθητές θα «περνούν» μέσα από ένα εξεταστικό σύστημα δύο κατευθύνσεων.

Στο πρώτο από τα δύο σενάρια που εξετάζονται, οι μαθητές θα εξετάζονται μέσω ενός συστήματος δύο κατευθύνσεων.
Η μία κατεύθυνση θα αφορά τις ανθρωπιστικές σπουδές και η άλλη τις θετικές, ενώ τα μαθήματα προβλέπονται ευκολότερα, αλλά με πυκνότερη ύλη.

Οι εξετάσεις, λοιπόν, στο τέλος της Γ' Λυκείου, θα περιλαμβάνουν δύο μαθήματα, την Έκθεση και τα Μαθηματικά, και θα συνυπολογίζονται με τον μέσο όρο των ενδοσχολικών εξετάσεων, που θα οδηγεί στην έκδοση Εθνικού Απολυτηρίου.

Στη συνέχεια, κάθε μαθητής θα εξετάζεται ξεχωριστά, σε τρία μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμεί.

2ο σχέδιο:

Στο δεύτερο σενάριο δεν προβλέπεται ουσιαστικά η κατάργηση των Πανελληνίων, καθώς οι μαθητές θα περνούν εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα βαρύτητας, των οποίων οι βαθμοί σε συνυπολογισμό με τους βαθμούς των υπόλοιπων μαθημάτων, και των βαθμών του α' τετραμήνου, με μικρότερο ποσοστό από το πρώτο σχέδιο, θα οδηγούν στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το σενάριο αυτό, το οποίο έχει προταθεί να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2019-2020, προϋποθέτει την μείωση των μονόωρων μαθημάτων στο Λύκειο αλλά και λιγότερα μαθήματα, που θα διδάσκονται περισσότερες ώρες.


Φωτογραφία: SOOC     








 liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *