Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ισπανία: Συνελήφθη ο δράστης των επιθέσεων στη Βαρκελώνη


Ο 23χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελόνη, συνελήφθη στο Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.   Ο μακελάρης της Βαρκελώνης συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. 

Είχε προηγηθεί ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Ισπανίας για τον εντοπισμό του καθώς αναγνωρίστηκε ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση της Βαρκελώνης και τον οποίο χαρακτηρίζουν οπλισμένο και επικίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίθεση σκότωσε έναν άνδρα με μαχαίρι και διέφυγε με το αυτοκίνητό του. 

Αφού οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος στην περίφημη λεωφόρο Ράμπλας της πόλης την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, ο φερόμενος ως ισλαμιστής μαχητής διέφυγε με τα πόδια, κατέλαβε ένα αυτοκίνητο την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να το σταθμεύσει και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, ανέφερε η αστυνομία.   21.8.2017 Οι πρώτες εικόνες του δράστη της επίθεσης στη Βαρκελώνη - Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη 


Ο ύποπτος, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ που έχει γεννηθεί στο Μαρόκο, στη συνέχεια οδήγησε το αυτοκίνητο πάνω σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ανέφερε η αστυνομία. Βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο, με το πτώμα του άνδρα στο εσωτερικό του.   Ο Αμπουγιακούμπ είναι ο μοναδικός από τους 12 άνδρες που εξακολουθεί να διαφεύγει. Η μητέρα του, η Χανού Γκανιμί, κάλεσε το Σαββατοκύριακο τον γιο της να παραδοθεί, λέγοντας ότι προτιμά να τον δει στην φυλακή παρά νεκρό. Ο Αμπουγιακούμπ ζούσε στη Ριπόλ, μια πόλη βόρεια της Βαρκελόνης, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.  

Οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και La Vanguardia ανέφεραν πως είδαν πλάνα του Αμπουγιακούμπ να φεύγει από τη Ράμπλας και στη συνέχεια να διασχίζει την αγορά τροφίμων Λα Μποκερία, προτού εξαφανιστεί. Η El Pais δημοσιοποίησε σήμερα πλάνα του CCTV που δείχνουν έναν άνδρα που φοράει ένα μαυρόασμπρο πουκάμισο παρόμοιο με εκείνο που φορούσε ο Αμπουγιακούμπ στην κάμερα ασφαλείας μιας τράπεζας τη νύχτα πριν από την επίθεση. Ο Αμπουγιακούμπ άρχισε να επιδεικνύει πιο συντηρητική, από θρησκευτική άποψη, συμπεριφορά στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του στο Μαρόκο. Αρνήθηκε να κάνει χειραψία με μια γυναίκα στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη γενέτειρά του τον Μάρτιο, είπαν. Ο αδελφός του Αμπουγιακούμπ Χουσάιν και τα πρώτα ξεδέλφια του Μοχάμεντ και Όμαρ Χισάμι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από αστυνομικά πυρά στην Καμπρίλς. Όλοι κατάγονταν από τη μικρή μαροκινή πόλη Μριρτ.   




   

  lifo.gr
  


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *