Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Είναι η Ρωσία ανόητε


Το πολυσυζητημένο συνέδριο «για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» στην Εσθονία κατάφερε και αποκάλυψε στην Ελλάδα χιλιάδες οπαδούς ολοκληρωτικών λύσεων, μια ασόβαρη αντιπολίτευση και χιλιάδες θύματα  πολιτικών υποκριτών σαν την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, που ξεπέρασαν το ΚΚΕ σε υμνολόγια για τον κομμουνισμό, για ένα συνέδριο που γίνεται κάθε χρόνο (!) και στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει κανονικά! Μέχρι και πέρυσι ώσπου διαμαρτυρήθηκε εκ των υστέρων η Ρωσία!

Ο πρωταγωνιστής υπουργός κ Κοντονής μάλιστα, ξεπερνώντας σε ταχύτητα κυβίστησης  και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, και μετά τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για τις φιλοσταλινικές θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα, με χτεσινό του άρθρο στην «Καθημερινή» κατακεραύνωσε όλες τις σοβιετικές κυβερνήσεις από το 1948 και μετά, χαρακτηρίζοντας τις εκτροπές τους «φρικαλεότητες που γεννούσε το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που λειτουργούσε στη Σοβιετική Ένωση»!! Ούτε η «σκληρή δεξιά» τέτοια φρασεολογία!

Οι Έλληνες πολίτες που σκέπτονται και που έχουν ιδέα από ιστορία και πολιτική θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στον κ Κοντονή και στην κυβέρνηση. Με τη ηχηρή θεατρική τους άρνηση να συμμετάσχουν φέτος στο ετήσιο συνέδριο που οργανώνεται για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων αποκάλυψαν μερικά σημαντικά πράγματα για την ίδια τη χώρα:

Πόσοι ιστορικά αμόρφωτοι πολίτες και πολιτικοί υπάρχουν εδώ. Πόσοι πολλοί είναι τελικά οι υπερασπιστές ακραίων λύσεων και μιας δικτατορίας. Πόσοι όψιμοι οπαδοί και στελέχη μιας αριστεράς δεν έχουν ιδέα από την ιστορία της αριστεράς. Πόσοι πολλοί πολίτες, αλλά και ενεργοί πολιτικοί είναι ανίκανοι να δουν τις αιτίες πίσω από τα γεγονότα. Και, τελικά, πόσοι επικίνδυνοι πολιτικοί σαν τον Κοντονή συμμετέχουν και τροφοδοτούν όλη αυτή τη σαπίλα. Με θεατρινισμούς σαν την επιστολή του, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα νεύμα στη Ρωσία, με ολίγη από συριζαίϊκη σταλινική ιδεολογία.

Ο …αδιάβαστος υπουργός

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Η 23η Αυγούστου, ημέρα υπογραφής του συμφώνου Μολότωφ- Ρίμπεντροπ περί μη επίθεσης μεταξύ Γερμανίας- Ρωσίας, έχει κηρυχτεί από την ΕΕ «Ευρωπαίκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων». Ούτε ιδεολογιών, ούτε τίποτε. Η χώρα που προεδρεύει διοργανώνει συνέδριο με αυτό το θέμα. Πέρυσι, για παράδειγμα, το διοργάνωσε η Σλοβακία στη Μπρατισλάβα.
Επομένως, οι καταγγελτικές κορώνες του κ Κοντονή προς την Εσθονία ότι «εκφεύγει των ορίων καθώς θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ» είναι είτε απολύτως υποκριτικές είτε κορώνες αδιάβαστου και ανενημέρωτου υπουργού. Και τα δύο, απολύτως υποτιμητικά για το αξίωμά του.
Στην περυσινή εκδήλωση πήρε μέρος κανονικά η Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε και από τον μέχρι τότε αποσπασμένο στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη κ Φούγια.
Επομένως, οι κορώνες του υπουργού, με τις οποίες καταδικάζει το συνέδριο σαν να το ακούει πρώτη φορά είναι απολύτως υποκριτικές ή απόρροια άγνοιας. Και τα δύο, ενδείξεις απουσίας σοβαρότητας.
Ποιοι και πώς συμμετείχαν, ποιοι όχι

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εσθονίας, πήραν μέρος με αντιπροσωπείες τα εξής κράτη μέλη της ΕΕ: Εσθονία, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία,  Ισπανία, Αυστρία, Μάλτα, Λιθουανία, Λετονία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Τσεχία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία. Εκπροσωπήθηκαν από τους πρεσβευτές τους: Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία. Δεν πήραν μέρος: Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Βέλγιο, Λουξεμβούργο. Σύνολο κρατών: 27.
Στο περιθώριο του συνέδριου, μια πρωτοβουλία από 8 κράτη, που σχηματίστηκε πριν από 2 χρόνια ζητά με διακήρυξη «τη διερεύνηση εγκλημάτων κομμουνιστικών καθεστώτων, τον εντοπισμό των δραστών, τη δίωξή τους», όπως έγινε και γίνεται με τους εγκληματίες ναζιστικών εγκλημάτων. Η Εσθονική προεδρία έχει ξεκαθαρίσει ότι η πρωτοβουλία και η διακήρυξή της δεν έχει σχέση με το συνέδριο. Οι χώρες της πρωτοβουλίας είναι: Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, Ουγγαρία.
Επομένως, η πληροφορία που μεταδόθηκε αρχικά από το ρώσικο φιλοκυβερνητικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik,  και η οποία κυριαρχεί ακόμα παραδόξως (!!!) στα ελληνικά κρατικά και φιλοκρατικά μέσα ενημέρωσης και στις σελίδες της ελληνικής google (!!), ότι μόνο 8 κράτη μέλη της ΕΕ πήραν μέρος στο συνέδριο είναι απόλυτα ψευδής. Είναι η προπαγάνδα- απάντηση της Ρωσίας για την ημέρα μνήμης και το συνέδριο. Την οποία, άλλα ελληνικά ΜΜΕ καταπίνουν αμάσητη ως άσχετοι με τη δημοσιογραφία, άλλα την προωθούν επειδή βολεύει την κυβερνητική στάση χωρίς να ξέρουν την προέλευσή της, ενώ τα κρατικά ΜΜΕ εκτελούν την κυβερνητική πολιτική!
400 χρόνια εισβολών

Είναι πέρα από σαφές ότι η Ημέρα Μνήμης δεν αφορά ούτε τον ναζισμό ούτε τον κομμουνισμό, όπως αφελώς νομίζουν διάφοροι πολιτικοί και πολίτες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη Γερμανία και τη Ρωσία. Και, μια και τα εγκλήματα της Γερμανίας σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών είτε έχουν τιμωρηθεί, είτε έχουν ξεπλυθεί, είτε έχουν δραπετεύσει ατιμώρητα, είτε διεκδικείται η τιμωρία τους (η Πολωνία προχτές απαίτησε αποζημιώσεις για τις γερμανικές θηριωδίες) απομένουν τα εγκλήματα της Ρωσίας και των ανθρώπων της στην Ανατολική Ευρώπη. Τα οποία, οι λαοί που τα υποστήκαν δεν έχουν διάθεση να τα αφήσουν να περάσουν απαρατήρητα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Είναι πέρα από φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποί του δεν έχουν ιδέα από ιστορία. Δεν ξέρουν τίποτε για την εναλλαγή εισβολών των Γερμανών και των Ρώσων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη επί 400 χρόνια και τη διαρκή δήωση των ντόπιων πληθυσμών με τις αντίστοιχες μνήμες που αναπαράγονται. Δεν ξέρουν τίποτε για τις σταλινικές εκκαθαρίσεις και εξορίες πληθυσμών με εθνικά χαρακτηριστικά (σαν των Ελλήνων του Πόντου). Δεν ξέρουν τίποτε για την επιβολή στρατιωτικής κατοχής με κυβερνήσεις ανδρείκελα σε όλη την Αν. Ευρώπη μετά το 1945, που συνοδεύτηκε από εκτελέσεις, εξορίες, φυλακίσεις, βασανισμούς, απελάσεις. Φαίνεται από τις αντιδράσεις τους.
Οι ανιστόρητοι ή φανατικοί υπερασπιστές όλης αυτής της ντροπής είναι ανίκανοι να σκεφτούν καν ότι, ενώ ο ρώσικος λαός επαναστάτησε και επέβαλε ένα καθεστώς στον εαυτό του, στη χώρα του, οι υπόλοιποι λαοί της Αν. Ευρώπης υποστήκαν ένα καθεστώς υπό κυβερνήσεις απόλυτης έως ανύπαρκτης μειοψηφίας, χωρίς να τις έχουν επιλέξει, αλλά υπό την υποστήριξη ξένων στρατευμάτων κατοχής, που υποτίθεται ότι θα ήταν οι απελευθερωτές τους. Καμιά σχέση το ένα με τα άλλο. Όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των ρωσόφιλων καθεστώτων, στην πραγματικότητα υπερασπίζονται ως μοντέλο τη δικτατορία, την ξένη κατοχή και το καθεστώς ανελευθερίας. Όχι το τότε. Και για αύριο.
ΣΥΡΙΖΑ και Συνασπισμός; Καμμία σχέση…

Η επανάσταση του 1953 στην Αν Γερμανία από εργάτες, το 1956 στην Ουγγαρία από εργάτες, το 1968 στην Τσεχοσλοβακία από τα συνδικάτα, μέλη το ΚΚ και τη διανόηση, η εξέγερση της «Αλληλεγγύης» στην Πολωνία στα τέλη του ’70 ήταν «έργα ξένων πρακτόρων» στη συνείδηση ακόμα και σημερινών υποστηρικτών όχι του κομμουνισμού τελικά, αλλά του πιο ακραίου, αντιδημοκρατικού, δικτατορικού, στρατοκρατικού, ολοκληρωτικού μοντέλου. Και την αναπαράγουν αυτή τη νοοτροπία, υπερασπιζόμενοι σήμερα τον Μαδούρο, θεωρώντας καλή ώρα, ότι ο λαός που εξεγείρεται εκεί είναι - σαν τους Ούγγρους του 1956- καθοδηγούμενος από τις ΗΠΑ και τους πράκτορές της! Τα ίδια έλεγαν και τότε!
Ο επίτηδες ή από άγνοια άσχετος με την ιστορία της Αριστεράς κ Κοντονής επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ήταν οι κομμουνιστές της ανανέωσης που καταδίκαζαν τις σοβιετικές ακρότητες και ότι το ΚΚΕες ήταν γέννημα της Άνοιξης της Πράγας του 1968. Τίποτε ανακριβέστερο! Η διάσπαση του ΚΚΕ και η δημιουργία του ΚΚΕες έγινε από τη σύγκρουση της ομάδας Κολλιγιάννη με την ομάδα Παρτσαλίδη στην ηγεσία του κόμματος με ζητούμενο (από τους δεύτερους) τη χαλάρωση της υποταγής της γραμμής του κόμματος στη γραμμή του ΚΚΣΕ σε όλα τα ζητήματα. Η σύγκρουση και η διάσπαση προηγήθηκε της Άνοιξης της Πράγας (έγινε Φεβρουάριο), ενώ όλα αυτά τα στελέχη δεν έβγαλαν μιλιά για την Ουγγαρία και την Ανατολική Γερμανία νωρίτερα.
Ο ευρωκομμουνισμός δημιουργήθηκε από το Ιταλικό ΚΚ υπό την ηγεσία του Μπερλινγκουέρ και σφυροκοπούσε την πολιτική του ΚΚΣΕ από τη δεκαετία του ’50, δεν γεννήθηκε το ’68 που θέλει ο κ Κοντονής και που τον ανακάλυψε μετά τη διάσπαση το γραφείο Εσωτερικού. Επιπρόσθετα, ο Συνασπισμός άλλαξε το καταστατικό και τη μορφή του επί Κύρκου, αποφασίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία να απαλείψει ως κυρίαρχη την κομμουνιστική μορφή του, απορρίπτοντας τη δικτατορία του προλεταριάτου, και να ακολουθήσει έναν δρόμο ανοιχτό σε κάθε μη κομμουνιστική αριστερή ή προοδευτική ιδεολογία.
Σ αυτή την απόφαση διαφώνησε ο Γιάννης Μπανιάς και ικανός αριθμός στελεχών, που αποχώρησαν και έφτιαξαν το ΚΚΕες Ανανεωτική Αριστερά, το οποίο κυριαρχεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με σταλινικές ομάδες και πρώην μέλη του ΚΚΕ. Ο Συνασπισμός του Κύρκου και του Κωνσταντόπουλου και του Παπαγιαννάκη και η Αριστερά του Ηλιού, του Πασαλίδη και του Γλεζου έπαψαν να κυριαρχούν και να πρωταγωνιστούν. Βρίσκονται, δυστυχώς για τη χώρα, στο περιθώριο. Για να καταλάβει ο αναγνώστης ένα μέρος από το τι και γιατί συμβαίνει σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν έχει σχέση με τον Συνασπισμό και την ανανεωτική ευρωαριστερά, όπως λέει ο κ Κοντονής. Είναι ένα παλαιοκομμουνιστικό απολίθωμα του λεγόμενου στην πολιτική οικονομία «πρωτόγονου μαρξισμού».
Ελληνικό νεύμα και εύσημα από τη Μόσχα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συνέδριο της Εσθονίας χρησιμοποιείται για αντιρωσική προπαγάνδα από τις ΗΠΑ και όσες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης και της Βρετανίας θεωρούν τη Ρωσία αντίπαλο οικονομικό και γεωπολιτικό δέος. Τα απωθημένα των ανατολικών λαών για τις ρωσικές εισβολές και την 40χρονη κατοχή χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς. Αυτό δεν αναιρεί τα ιστορικά γεγονότα.
Η Ρωσία, όμως, που βλέπει τον αντιρωσισμό πίσω από τα συνέδρια και που δεν έχει καμιά διάθεση να συμπεριληφθεί στους εγκληματίες και σε αντίστοιχες μελλοντικές πιέσεις, αντέδρασε σφόδρα πέρυσι 2 μέρες μετά το συνέδριο στη Μπρατισλάβα και με ανακοίνωσή της κατάγγειλε προσπάθεια εξίσωσης της ναζιστικής Γερμανίας με τη Σοβιετική Ένωση, «ο λαός της οποίας υπέφερε τη ναζιστική επιθετικότητα και κατέβαλε αξιόπιστη αντίσταση στην απάνθρωπη τρομακτική ιδεολογία που είχε απειλήσει την ίδια την ύπαρξη του πολιτισμού μας». Καμιά αντίρρηση. Αφού το Σύμφωνο Μολότωφ- Ρίπμεντροπ έλυσε τα χέρια του Χίτλερ για να καταστρέψει τη μισή Ευρώπη και την Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση το πήρε το περσινό ρωσικό μήνυμα και πιστεύοντας ότι θα έχει η χώρα στο πλευρό της τη Ρωσία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο άλλαξε ρότα από πέρυσι και φέτος αποφάσισε να πάει με τα ρώσικα νερά. Εξ ού και πήρε τα εύσημα της Μόσχας, που επαίνεσε τη στάση της κυβέρνησης και την επιστολή Κοντονή δημοσίως, με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας Λεονίντ Καλάσνικοφ να δηλώνει:
«Οι Έλληνες έκαναν πολύ καλά και αγνοούν την αντικομμουνιστική διάσκεψη στο Τάλλιν. Γνωρίζουν πολύ καλά τηνπροσφορά των δικών τους κομμουνιστών στην αντιφασιστική πάλη και μποϋκοτάρει η κυβέρνηση την αντικομμουνιστική αυτή σύναξη»! Ξεχνώντας προφανώς ότι το ίδιο το ΚΚΣΕ επί Χρουστσώφ στο 20ο συνέδριο αποκαθήλωσε τον σταλινισμό και καταδίκασε τα εγκλήματά του! Και επειδή ο Πούτιν δεν είναι ούτε κομμουνιστής  ούτε αντικομμουνιστής, αλλά βέρος Ρώσος πατριώτης, καταλαβαίνει κάθε ένας ότι το διακύβευμα είναι η Ρωσία και όχι ο κομμουνισμός! Ο οποίος παγκοσμίως σήμερα δεν έχει κανένα από τα σοβαρά ερείσματα του ’40 ή του ’60. Δεν είναι ούτε καν κομπάρσος στη διεθνή σκακιέρα.

Η κυβέρνηση, με την κίνηση Κοντονή θέλησε, εκτός από τη Μόσχα, να ικανοποιήσει το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που βλέπουν με συμπάθεια τη Ρωσία και τον Πούτιν, τα σταλινικά του στελέχη που δεν είναι και λίγα, καθώς και το ΚΚΕ μήπως και φιλοτιμηθεί και περιορίσει τις απεργιακές του αντιδράσεις. Με τη χτεσινή κωλοτούμπα του κ Κοντονή στην «Καθημερινή» μπορεί να ικανοποίησε και τους Ευρωπαίους. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Εάν ήθελε η ελληνική κυβέρνηση απλώς να μη συμμετάσχει στο συνέδριο για ιδεολογικούς λόγους δεν είχε παρά να στείλει ο κ Κοντονής μια λιτή επιστολή του τύπου: «κατανοούμε τις ευαισθησίες της χώρας σας και άλλων χωρών στο θέμα των εγκλημάτων που έχετε υποστεί, αλλά η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζοντας κάθε μέρα στην πράξη κάθε μορφή ολοκληρωτισμού θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τα πεπραγμένα του συνεδρίου από τα σχετικά δελτία σας». Απλά και ταπεινά.

Οι κορώνες ήταν για να τις ακούσει και να ικανοποιηθεί η Ρωσία και τα εγχώρια ψηφοφορικά πελατάκια. Αλλά, τις άκουσε και όλη η ανιστόρητη, εμπαθής και χωρίς ικανότητα καθαρής πολιτικής κρίσης νεοελληνική κουλτούρα. Που βρίσκεται ακόμα στο 1945 και στον εμφύλιο. Αυτό κατάλαβε η παλαιολιθική αριστερά, αυτό και η παλαιολιθική δεξιά. Μ αυτή τη νοοτροπία δεν είναι να απορεί κανείς που κυβερνάνε τον τόπο οι ξένοι.


Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης    




















liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *