Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Οι λόγοι πίσω από την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

 


γράφει ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Οργή και πολεμικό κλίμα κατά της Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τα υπονοούμενα Τσαπανίδου περί «εκβιαζόμενου» Ανδρουλάκη • Καταλογίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση λασπολογία και «πολακικές» συμπεριφορές, τις οποίες αποδίδουν στην επίμονη γραμμή της πολιτικής αυτονομίας και της ανάδειξης των θεσμικών ανακολουθιών τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ατυχή αλλά σίγουρα όχι τυχαία θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση που άνοιξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, με τα υπονοούμενα περί «εκβιαζόμενου» Ανδρουλάκη. «Είναι το λιγότερο περίεργο να επιχειρούν να εμπλέξουν με ψεκασμένα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας τον άνθρωπο που άνοιξε τον δρόμο για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και ο οποίος μέχρι σήμερα έχει αξιοποιήσει όλα τα θεσμικά εργαλεία για να μαθευτεί η αλήθεια».

 

Με αυτή τη φράση και έκδηλη οργή απαντούν μέσω της «Εφ.Συν.» συνομιλητές του Νίκου Ανδρουλάκη, μεμφόμενοι την αξιωματική αντιπολίτευση για «πολακικές» πρακτικές και σκόπιμη λασπολογία. «Μέχρι και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές διέψευσαν τους επικοινωνιακούς τους βραχίονες», προσθέτουν, παραπέμποντας στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σύμφωνα με την οποία η υπόθεση των παρακολουθήσεων ήρθε στο φως «χάρη στον Νίκο Ανδρουλάκη».

 

Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται και πάλι πολεμικό. Κορυφαία στελέχη, επιχειρώντας να εξηγήσουν τη στάση της Κουμουνδούρου, επισημαίνουν ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ουσιαστικά ουδέποτε άλλαξε δόγμα, παραμένοντας προσκολλημένο στην αντίληψη του 2015 «ή με εμάς ή εχθροί μας». Και αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του στο γεγονός ότι φροντίζει –εκτός από τις αντιθεσμικές πρακτικές της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη– να θυμίζει και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Θέλουν τις ψήφους μας, όχι το ΠΑΣΟΚ, τους ενοχλεί που τους ασκούμε κριτική και επιμένουμε στην πολιτική μας αυτονομία», θα πει πηγή δίπλα στον κ. Ανδρουλάκη και θα συμπληρώσει αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ μιλά για αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. «Το μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, του επιτελικού κράτους στα λόγια, των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και των ανιψιών έχει αποτύχει. Το ίδιο αποτυχημένο κρίθηκε και το μοντέλο Τσίπρα των κολλητών, των αρμών της εξουσίας και της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», τονίζουν και παραπέμπουν στην πρόσφατη αναφορά Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαφορετική όχθη από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Απάντηση Γερουλάνου

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, επαναλαμβάνουν ότι η γραμμή του κόμματος παραμένει σταθερή, ενώ διευκρινίζουν ότι αυτός είναι ο λόγος που ζητούν από τον λαό ένα ισχυρό ποσοστό και μια ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, προκειμένου αφ’ ενός να αναδειχθεί η «προσποιητή» επίκληση Μητσοτάκη περί σταθερότητας και αφ’ ετέρου να μην εκχωρηθεί ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ, απάντηση στην Κουμουνδούρου, που τον επικαλέστηκε στην αντιπαράθεσή της με το ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να είναι πολιτικά εκβιαζόμενος, «εφόσον ο ίδιος πήγε στον εισαγγελέα και είπε "με παρακολουθούν"» («Παραπολιτικά»).

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *