Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Στόχος η εναλλακτική πρόταση στη Νέα Δημοκρατία

 


γράφει ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

ΠΑΣΟΚ: Καμπάνια για τη στεγαστική κρίση, την Παρασκευή στη Βουλή η απάντηση του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα.

Ηδιαμόρφωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ. είναι ο κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν ψευδαισθήσεις για τις αντιξοότητες του εγχειρήματος, παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν στην πορεία που έχουν χαράξει και που -όπως διαπιστώνουν- παράγει σημαντικά πολιτικά αποτελέσματα. Αύξηση των ποσοστών στις εθνικές εκλογές, αξιοσημείωτη διεύρυνση των δυνάμεων στις αυτοδιοικητικές, ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις (16,8% συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση Europe Elects που επεξεργάζεται τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων), ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες θέσεις για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

 

«Υπάρχει ο εύκολος δρόμος, ο λαϊκίστικος, με πρόσκαιρα οφέλη. Υπάρχει και ο δύσκολος, με προτάσεις και συνέπεια. Είναι αυτός που ακολουθούμε και μας δικαιώνει», είχε εξηγήσει παλαιότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πράγματι θα επιθυμούσε η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ να είναι κάπως ταχύτερη.

 

Ωστόσο, αποκρούει αναλύσεις που τεχνηέντως εμφανίζουν αδύναμη σύσσωμη την αντιπολίτευση. «Κάποιοι πάνε να εντάξουν το ΠΑΣΟΚ στο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι έτσι», σχολίασε πριν από μερικές ημέρες. Ρισκάρει δε την πρόβλεψη ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα του θα είναι δεύτερο και αξιωματική αντιπολίτευση «ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη».

 

Το κλειδί για τον κ. Ανδρουλάκη είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, βασισμένη σε «γερά θεμέλια», δηλαδή με φερεγγυότητα στις δεσμεύσεις και προτάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα. Γι’ αυτό και αρνείται κατηγορηματικά προσκλητήρια για μεταγραφές και μέτωπα με όρους καρέκλας και συγκόλλησης κομμάτων, επιμένοντας σταθερά στη στρατηγική ενός διαλόγου με πολιτικούς όρους, ανοιχτά χαρτιά και νέα πρόσωπα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, δίνει έμφαση στην ανάδειξη ζητημάτων όπως η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη εκστρατεία που θα κορυφωθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε (δύο φορές) ο Νίκος Ανδρουλάκης.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *