Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ανοιγμα Ανδρουλάκη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ

 


γράφει ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

«Οι πολίτες της Αριστεράς και του Κέντρου μπορούν να βρουν στο ΠΑΣΟΚ μια αξιόπιστη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «επιβεβαιώνουν ότι είναι μονόδρομος η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές» ● Σφοδρή επίθεση σε Ν.Δ.-Μαξίμου για ΑΕΙ-απογευματινά ιατρεία ● Τι θα συμβεί με τους διαφωνούντες στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το πρώτο διακριτικό νεύμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης δεξαμενής των απογοητευμένων αντιδεξιών ψηφοφόρων έκανε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς. Δεν θέλω να σχολιάσω τα εσωτερικά του. Το μόνο μου πολιτικό σχόλιο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ οι προοδευτικοί πολίτες της Αριστεράς και του Κέντρου μπορούν να βρουν μια αξιόπιστη λύση απέναντι στη Ν.Δ.», δήλωσε με νόημα (ρ/σ ΣΚΑΪ), θέτοντας ως επίδικο των ευρωπαϊκών εκλογών «να σταματήσει η ασυμμετρία που υπάρχει σήμερα με τη Ν.Δ. του 41%, δίνοντας μια ισχυρή εντολή ο ελληνικός λαός για να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση».

 

 

Την ίδια στιγμή, από τη Χαριλάου Τρικούπη κινούνται σε ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στο Μαξίμου, με τον κ. Ανδρουλάκη να καταλογίζει στην κυβέρνηση «ακραία προπαγάνδα που κάνει τη νύχτα μέρα» και παράλληλα να διαμηνύει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει συνένοχος της Ν.Δ. ούτε μέρος της καθεστωτικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη σε κοινωνικά εγκλήματα που αυξάνουν τις ανισότητες και ιδίως της νεολαίας». Σε έντονο ύφος, υποστήριξε ότι συγκροτείται ένα ψεύτικο αφήγημα «το οποίο θέλει να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει άρνηση», ενώ μίλησε για κοροϊδία της κυβέρνησης που τορπιλίζει τη συναίνεση σε διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως για την επιστολική ψήφο, τα απογευματινά χειρουργεία και τα μη κρατικά ΑΕΙ.

 

«Δεν πειράζουν οι υποκλοπές, δεν πειράζουν τα παιχνίδια στην εξεταστική για τα Τέμπη, οι εκπρόθεσμες τροπολογίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ζούμε έναν μιθριδατισμό. Ολα έχουν ένα όριο. Δεν είμαστε σε άλλη χώρα. Τέρμα η πλάκα, θα σεβαστούν το Κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

«Είδαμε τον νόμο, τον διαβάσαμε. Γίνονται συνταγματικοί ακροβατισμοί για να γίνει διευθέτηση συμφερόντων. Η Ν.Δ. κάνει το εξής: Ενα fund κι ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα συνεργαστούν -λένε- για να κάνουν δήθεν ένα μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα. Μα, ποιον κοροϊδεύουν; Συμμέτοχοι σε αυτό δεν θα γίνουμε. Εμείς λέμε κριτήρια και προϋποθέσεις. Δεν πρόκειται να κάνουν την Παιδεία πεδίο μπίζνας», τόνισε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διαφωνιών βουλευτών του κόμματός του, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην επιτρέψει διαφοροποιήσεις, παρέπεμψε ωστόσο για τις λεπτομέρειες και αν θα τεθεί ζήτημα πειθαρχίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις προσεχείς ημέρες.

 

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε, τέλος, και για την τακτική του Αδ. Γεωργιάδη για τη δημόσια Υγεία. «Η προηγούμενη στρατηγική της Ν.Δ. ήταν: «Κλείστε τα μάτια και ψηφίστε Ν.Δ., γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ». Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει και ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, έχουν βρει νέο αφήγημα. Οτι δήθεν το ΠΑΣΟΚ είναι ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποδόμηση του ΕΣΥ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *