Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Από την Πάνια στον Θεοχάρη

 


 γράφει ο Θοδωρής Καραγιαννίδης

 

Η είδηση ότι η Κωνσταντίνα Κούμπουλα, που έχει στο βιογραφικό της συμμετοχή σε πάνελ της Αννίτας Πάνια, διορίστηκε ως δημοσιογράφος στο γραφείο του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη προκάλεσε ειρωνείες και χλεύη στα social media ακόμη και από κεντρώους που στηρίζουν ανοιχτά τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η Α. Πάνια ταυτίστηκε με την trash TV επενδύοντας στην τηλεθέαση μέσα από τη γελοιοποίηση ανθρώπων ακόμη και με ψυχιατρικά προβλήματα. Οποιαδήποτε «δημοσιογραφική» σχέση μαζί της θα ήταν μεγάλο μειονέκτημα για πρόσληψη σε υπουργικό γραφείο υπό κανονικές συνθήκες.

 

Αλλά δεν υπάρχουν τέτοια ταμπού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τον διορισμό του πολιτευτή Γρηγόρη Ψαριανού στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου αποδείχτηκε με τον πιο θεαματικό τρόπο ότι έχουν εκλείψει, κεντρικά, οι δισταγμοί στην «τακτοποίηση» «ημετέρων». Ο Ψαριανός έφτασε στο σημείο να βρίσει ως «πατσαβούρια» όσους καυτηρίασαν το «βόλεμά» του ως μετακλητού και από το Μέγαρο Μαξίμου απλώς του δόθηκε οδηγία να εξαφανιστεί από το προσκήνιο μέχρι να ξεχαστεί το θέμα



Πριν, όμως, να ησυχάσουν από την κατακραυγή για τον Ψαριανό, «έσκασε» η υπόθεση Πάνια - Θεοχάρη.

 

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προέρχεται από το Ποτάμι και ανέλαβε αυτή τη σημαντική θέση κατά τύχη, επειδή η βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη απέρριψε την πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού ζητώντας υπερυπουργείο Τουρισμού - Πολιτισμού.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι ευνοήθηκε από μία «καραμπόλα» και το όνομά του δεν υπήρχε στην αρχική λίστα του υπουργικού συμβουλίου. Αρκετές φορές έχουν ενοχληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου από δηλώσεις του και ειδικά από τη διπλωματική γκάφα, που παρά λίγο θα τίναζε στον αέρα τη συμφωνία με την Ιταλία για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών, όταν ο ίδιος έβαλε στη μαύρη λίστα των επικίνδυνων χωρών διάδοσης του κορονοϊού την Ιταλία, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους δημόσια τοποθέτηση.

 

Πρόσφατα, άλλωστε, προκάλεσε το κοινό αίσθημα δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής: «Για το αν είμαστε σε καλή θέση με ρωτάτε. Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε έναν θάνατο».

 

Στο μεταξύ, από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη μέχρι τους βουλευτές Δ. Βαρτζόπουλο και Ν. Κακλαμάνη, όλο και περισσότεροι στη ΝΔ παραδέχονται ότι το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι δεν έγινε με τους όρους που θα έπρεπε  και εκ των πραγμάτων η αντικειμενική πολιτική ευθύνη βαραίνει τον υπουργό Τουρισμού.

 

Και επειδή τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό έχουν πυροδοτηθεί εκ νέου μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2021 και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών, είναι πλέον πολύ πιθανό να κριθεί ότι ο Χάρης Θεοχάρης ολοκλήρωσε το έργο του με μια μεταγραφή από το πάνελ της Αννίτας Πάνια.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *