Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Έκθετος ο υπουργός Εργασίας: Ο ΕΦΚΑ δεν έχει …mail και επαναφέρει συνταξιούχους για την έκδοση των συντάξεων!

 


γράφει ο Βασίλης Σκουρής   

 

Ξεπερνούν κατά πολύ τις 300.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Γιάννη Βρούτση

 

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αμείλικτα: Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν κατά πολύ τις 300.000, ίσως μάλιστα και τις 360.000(!), με τον αριθμό τους να έχει πολλαπλασιαστεί κατά πολύ τη φετινή χρονιά. 

 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, το μεγαλύτερο «ρουσφέτι» που ζητούν οι ψηφοφόροι τους είναι η …έκδοση των συντάξεών τους, τη στιγμή που επί ένα χρόνο ο υπουργός Εργασίας ωραιοποιεί την κατάσταση και αρνείται για καιρό την ύπαρξη του προβλήματος.

 

Ο δε πρωθυπουργός, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος  την ευθύνη για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων έως το τέλος του νέου  έτους, «αδειάζοντας» τον υπουργό Εργασίας, γεγονός που ο τελευταίος προσπερνά χωρίς την επίδειξη της παραμικρής ευθιξίας.

 

Τα όσα, πάντως, βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είναι, πράγματι, τραγικά!

 

Μεταξύ αυτών και ότι ο e-ΕΦΚΑ είναι χωρίς …mail και ότι κάθε διεύθυνση διαθέτει μόνο ένα mail! Έτσι (Καθημερινή, 13 Δεκεμβρίου), το mail που θα στείλει κάποιος ασφαλισμένος θα εκτυπωθεί και θα πάει με χαρτί στον υπάλληλο που χειρίζεται τον φάκελό του!

 

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, θα υπάρξει προμήθεια νέου πληροφοριακού συστήματος, προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει την τηλεργασία, γεγονός που δημιουργεί απορίες για το πώς δουλεύει όλο αυτό το διάστημα ο Οργανισμός!

 

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή, γίνεται ουσιαστικά μια προσπάθεια «επιστράτευσης» συνταξιούχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των εκκρεμών συντάξεων εντός του 2021, καθώς νέοι εργαζόμενοι θα χρειαζόταν πολύ χρόνο για να μάθουν τις διαδικασίες.

 

Είναι, όμως, αμφίβολο εάν θα υπάρξουν πρόθυμοι για μια τέτοια δουλειά, καθώς οι περισσότεροι έχουν χρόνια που έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ κάποιων εξ αυτών δεν έχουν βγει ακόμα οι συντάξεις!

 

Το γεγονός, ωστόσο, ότι χρειάστηκε ενάμισι  χρόνος για να υπάρξει παραδοχή του προβλήματος και να αναζητούνται τώρα εργαζόμενοι να φέρουν σε πέρας τη δουλειά, αναδεικνύει και το ύψος της ευθύνης -και- της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

 

ΥΓ: Έχει το ενδιαφέρον του ότι η διαρροή της πραγματικής -και δραματικής- κατάστασης που βρίσκεται ο ΕΦΚΑ, αποδίδεται σε συνεργάτες το πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου…

    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *