Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Οι συνέπειες από την μετάλλαξη του κορονοϊού

 


Η εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο ενός νέου (μεταλλαγμένου) στελέχους του κορονοϊού, που είναι πολύ πιο μεταδοτικός, προκάλεσε αναταραχή σε όλη την Ευρώπη. Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, ανακοίνωσαν ήδη την αναστολή όλων των ταξιδιών ανθρώπων αλλά και της μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Βρετανία.

 

«Πριν από λίγες μέρες, αυτή η ανακάλυψη» είχε «αφήσει πολλούς επιστήμονες αδιάφορους», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung. «Άλλωστε, οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς - και αυτό μπορεί να τους κάνει ακόμη πιο αβλαβείς. Όμως η τρέχουσα ανάπτυξη αυτού του παθογόνου στην Αγγλία είναι σαφώς εκτός του συνηθισμένου πλαισίου», επειδή είναι κατά 70% πιο μεταδοτικός από την προηγούμενη μορφή. "Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν αυτός ο νέος ιός είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνος, αλλά πρέπει να παρακολουθείται στενά", σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

 

Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, η αύξηση της μεταδοτικότητας θα σημάνει μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, γεγονός που θα ασκήσει αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία(η μη ενίσχυση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα σε προσωπικό και ΜΕΘ, καθιστά την εξέλιξη ιδιαίτερα σοβαρή). Συνεπώς, τίθεται θέμα συνέχισης των αυστηρών περιορισμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Πιθανή έλλειψη τροφίμων στη Βρετανία

 

Το Λονδίνο φοβάται τώρα "μια κρίση των εμπορευματικών μεταφορών" , επισημαίνει η εφημερίδα The Independent . Αυτήν την περίοδο, περίπου 10.000 φορτηγά περνούν καθημερινά από το Ντόβερ στο Καλαί. Τίθεται πλέον ζήτημα έλλειψης προϊόντων στην αγορά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συζητήσει σήμερα το θέμα της κρίσης για τις προμήθειες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κρίση συμπίπτει με την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους που οδηγούν στα αγγλικά λιμάνια, καθώς πολλές εταιρείες εφοδιάζονται με εμπορεύματα για να προετοιμαστούν για την έξοδο της Βρετανίας από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. 






πηγή

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *