Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Πανδημία: Το πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης πίσω από τα «άριστα» σόου

 

 Επικοινωνιακή πολιτική με τα κρούσματα, σόου με το εμβόλιο, αδιαφορία για το δημόσιο σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους, χρήματα σε κλινικάρχες, καναλάρχες και διοδιούχους, σε μια από τις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας

 

Σήμερα, αφού έγιναν πολλαπλάσια τεστ (πραγματοποιήθηκαν 15.491 μοριακά τεστ και 16.438 rapid), ανακοινώθηκαν 1047 νέα κρούσματα. Τις προηγούμενες μέρες που τα τεστ ήταν λιγότερα (3-4000 μοριακά και άλλα τόσα rapid) τα κρούσματα ήταν 300 και 400.

 

Είναι το λιγότερο ανεύθυνο να υπάρχουν τέτοιου είδους εικονικά σκαμπανεβάσματα στην εικόνα των κρουσμάτων, όταν η μεγάλη μείωση προκύπτει από τα λιγότερα τεστ. Αυτό λέγεται επικοινωνιακή διαχείριση μιας πανδημίας που έχει τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές.

 

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε κι αυτό είναι μια εξαιρετική είδηση για την ανθρωπότητα, που δίνει ελπίδα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ακόμα κι αυτό, όμως, η κυβέρνηση το έκανε ένα σόου για να εισπράξει πολιτικά.

 

Τι γίνεται, όμως με τα εμβόλια; Από το «πάρε- πάρε» της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που έταζε 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο, φτάσαμε στις ς 1.235.000 δόσεις εμβολίου έως το τέλος Μαρτίου, αν όλα γίνουν όπως προγραμματίζονται.

 

Γιατί τα καταγράφουμε όλα αυτά; Διότι πάει πολύ με το δούλεμα (κανονικό δούλεμα) της κυβέρνησης των αρίστων, οι οποίοι επιμένουν (με τη βοήθεια από τα «παπαγαλάκια» της λίστας Πέτσα, που τώρα γίνεται λίστα Κικίλια) να (αυτο)παρουσιάζονται σαν πετυχημένοι πολέμιοι της πανδημίας.

 

Προσέξτε: Οι ίδιο τύποι, που στο πρώτο κύμα της πανδημίας κυκλοφορούσαν σαν πανευρωπαϊκό παράδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης (εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαιτερότητες της χώρας, όσον αφορά την οικονομία, αλλά και την τεράστια προσπάθεια του λαού), καμαρώνουν ακόμα!

 

Είναι περήφανοι (κάποιοι, δε, «πανηγυρίζουν» ή κρίνουν πως η χώρα είναι «ζηλευτή» θέση) την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε δυσμενή θέση, κάτι που αποδεικνύεται από τον καθημερινό αριθμό δεκάδων θανάτων και όχι μόνο.

 

Ορισμένα αποκαλυπτικά στοιχεία, που θα έπρεπε να τους κάνουν να ντρέπονται:

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις για να ζει κανείς μέσα στην πανδημία και είναι τελευταία στην Ευρώπη (αναλυτικά εδώ η έρευνα του Bloomberg) .

 

Επίσης, οι πρόσφατες εκτιμήσεις  του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα είναι εφιαλτικές: Καταγράφεται εκτίμηση- σοκ με 12.000 έως 20000 θανάτους έως τον Απρίλιο.

 

Κι αν επιθυμεί η κυβέρνηση, για να καταλάβει σε ποια θέση έχει φέρει τη χώρα και το λαό της, υπάρχει κι εκτίμηση από Έλληνα γιατρό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή:

 

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε  ερώτηση του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου (Real fm – 17 Δεκεμβρίου), για το τι θα γίνει εάν δεν ληφθούν μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν δεν γίνει επιδημιολογική επιτήρηση, έλεγχοι στους χώρους δουλειάς και δεν προσληφθούν γιατροί, δήλωσε:Εάν δεν ληφθούν μέτρα θα έχουμε 200 έως  300 ημερησίως τον Φεβρουάριο. 

 

Αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν στους αρίστους της κυβέρνησης, υπάρχει και η μεγάλη και αποκαλυπτική αντίθεση της εγκληματικής πολιτικής τους:

 

Τα ελάχιστα μέτρα που έχουν λάβει για

 

τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας,

την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

τους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους

την αύξηση αιθουσών και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

σε σχέση με τα εκατομμύρια ευρώ που συνεχίζουν να μοιράζουν

 

σε καναλάρχες (για μηνύματα που έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν)

σε κλινικάρχες (για την δήθεν… επίταξη με το αζημίωτο)

διοδιούχους (για τη «χασούρα» κερδών που πρέπει να λαμβάνουν σε ρευστό από κράτος).

Για να μην διαπιστώσει κανείς ότι όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πολιτικό έγκλημα απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό, τότε μάλλον πρέπει να φοράει τα «γυαλιά» της λίστας Πέτσα (και από εδώ και πέρα λίστα Κικίλια) ή να έχει… μπάρμπα κλινικάρχη, καναλάρχη ή διοδιούχο.

 

Ο «υπέρκομψος» πολιτικαντισμός της κυβέρνησης των αρίστων θα ήταν αντικείμενο χλευασμού και μόνο, εάν δεν μιλάγαμε για ανθρώπινες ζωές σε μια πανδημία.

 

Πάρτε μέτρα, έστω και τώρα, για να μη συνεχιστεί το έγκλημα.  






















πηγή

 

 

  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *