Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Η ντροπή του Καρά Τεπέ

 


Οι εικόνες από το πλημμυρισμένο στρατόπεδο προσφύγων του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, είναι συγκλονιστικές. Οι άνθρωποι βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία είχαν γίνει σύμφωνα με τον λαλίστατο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη, «χάθηκαν» μέσα στα νερά και τις λάσπες.

 

Πρόκειται για ανθρώπους και όχι για αντικείμενα. Είναι θέμα στοιχειώδους ανταπόκρισης της ελληνικής κυβέρνησης στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα βασανισμένων ανθρώπων. Πολύ περισσότερο που εκεί βρίσκονται εκατοντάδες μικρά παιδιά. Αντί της φροντίδας βλέπουμε αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άνευ λόγου πρόσφυγες.  

 

Επιτέλους, επιβάλλεται να αποσυμφορηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των αιτούντων άσυλο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να διατηρεί αυτό το όνειδος, μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσει την ξενοφοβική εκλογική της πελατεία (την ξενοφοβία της οποίας η ίδια εξέθρεψε).

 

Είναι ντροπή! Η κυβέρνηση επιβάλλεται να αποσυμφορήσει εδώ και τώρα όλα τα κέντρα κράτησης και τις δομές, μεταφέροντας τους πρόσφυγες σε ειδικά οργανωμένους χώρους με πλήρη υγειονομική προστασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης… 














πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *