Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Μια ζωή… ανθέλληνες

 


γράφει ο Πέτρος Μανταίος

 

Εδώ ο κόσμος καίγεται που λένε (το λένε κι αλλιώς, αλλά ας μην πιάσουμε τα ακατάλληλα…) κι αυτοί το βιολί τους. Μια ζωή… Γκόλφω (να θυμίσω ευτυχή στιγμή της ελληνικής επιθεώρησης, με το Ελεύθερο Θέατρο, στη γειτονιά μου, στο Αλσος Παγκρατίου, 1974· κρίμα που έσβησε και χάθηκε αυτό το απίστευτα δημοκρατικό, ελεύθερης κριτικής, θεατρικό είδος· αν και σήμερα, που το έχουμε ανάγκη, θα το είχανε μουρλάνει στις SLAPPs!).

 

Ο,τι και να συμβεί, από δω το πάνε, από κει το φέρνουν, παλιά τους τέχνη κόσκινο, σπρώχνουνε την μπάλα (με οφσάιντ ή από την εξέδρα και για την εξέδρα…) στην Ελλάδα, που την έχουν χρεωθεί με 108 (για τις αναγνώστριες: το 108 είναι έγγραφο χρέωσης ιματισμού κ.λπ. των φαντάρων) ολόκληρη, και τα 131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα!

 

Εβγαλε αυτό το ψήφισμα που έβγαλε η Ευρωβουλή, για όσα ανεπίτρεπτα ενεργεί και παραλείπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου, τις καταχρηστικές αγωγές εναντίον εφημερίδων και δημοσιογράφων (SLAPs!), τις υποκλοπές, την αστυνομική βία, τη μεταχείριση των μεταναστών, αλλά και για «κατευθυνόμενες» έρευνες στο εθνικό δυστύχημα των Τεμπών, το ψήφισμα το ψήφισαν και βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, της πλειοψηφικής παράταξης, δηλαδή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία ανήκει και η Ν.Δ.

 

Κι αυτοί, το βιολί βιολάκι: «Κατάπτυστο» (για φτύσιμο, σημαίνει η λέξη!) το ψήφισμα, προϊόν «εμμονικής» (ψυχιατρική περίπτωση δηλαδή, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) ομάδας ευρωβουλευτών (τρελοί για δέσιμο δηλαδή οι ευρωβουλευτές!) που «συστηματικά συκοφαντούν την Ελλάδα» («Συντακτών», 9/2). Αυτά είπε (στην Εξεταστική για τα Τέμπη δε) ο εισηγητής της Ν.Δ. Λάζαρος Τζαβδαρίδης…

 

Τι του λες τώρα; Τους φτύνουνε (πρώτη φορά σε ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση τέτοιο φτύσιμο!). Κι αυτοί, αντί να δούνε τι μπορούν να συμμαζέψουν, ώστε κάπως να γλυκάνει το φαρμάκι, λένε… ψιχαλίζει και επινοούν… ανθέλληνες. Δεν είναι όλες οι ώρες για αστειάκια, κύριοι!

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *