Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Κυβέρνηση με διπλό... πάτο

 


γράφει ο Μπάμπης Αγρολάμπος

 

Κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνική διεκδίκηση, πιεστική και δίκαιη, καταφεύγει στον πάτο. Ο πάτος δεν την έχει απογοητεύσει ώς τώρα. Και το ερώτημα είναι μήπως είναι διπλός.

 

Με τις τρελές αυξήσεις της τιμής ρεύματος έκανε την ανήξερη, μετά μας έστειλε να βλέπουμε τους ολλανδικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, έβαλε τον Σκρέκα να φτιάξει pass, στο τέλος έξυσε τον πάτο και τι βρήκε; Οτι οι εταιρείες πώλησης ρεύματος είχαν κάνει την μπάζα του αιώνα. Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ζητήσει επιστροφή μέρους των υπερκερδών.

 

Μετά ήρθαν οι λογαριασμοί του σουπερμάρκετ, όπου και εκεί πάλι με τα παρόμοια τερτίπια, pass κ.ά., ο Γεωργιάδης είχε αναλάβει να γλυκάνει τον πόνο των νοικοκυριών, αλλά δεν τα κατάφερε. Η αγορά (κατά τα λοιπά ανταγωνιστική) δεν δίστασε να εκτοξεύσει στα ύψη ακόμα και τις βρεφικές τροφές. Τον Γεωργιάδη διαδέχθηκε ο Σκρέκας (με εμπειρία στο ρεύμα…). Κάθε μέρα περνούσαν από μπροστά του οι πίνακες με τις τιμές, αλλά ο υπουργός χρειάστηκε ένα εξάμηνο για να τις δει και άλλο ένα για να ξεκινήσει ελέγχους. Για τα πρόστιμα, ας τα εισπράξει το κράτος και βλέπουμε.

Στη θέση του Σκρέκα για το ρεύμα βρέθηκε ο Σκυλακάκης, που όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών είχε την αγορά και δεν αντελήφθη τίποτε, ενώ τώρα στο Ενέργειας πιστεύει πως κάνει χάρη στους αγρότες με την τιμή 9-11 λεπτά ανά κιλοβατώρα και την ταχύτερη επιστροφή του μισού ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

 

Να πάει έτσι στις ευρωεκλογές η κυβέρνηση δεν φαίνεται πιθανό. Από την άλλη, η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη στους πιο αδιάφορους (για να μην πούμε τίποτε άλλο) υπουργούς, οι οποίοι το μόνο που πέτυχαν είναι by pass στο πορτοφόλι των καθημερινών ανθρώπων, προϊδεάζει ότι στον επόμενο ανασχηματισμό θα τους βάλει σε νέο rotation. Για να φυλάνε τον… πάτο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *