Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από σήμερα ο ΔΟΛ


«Δεν πρόκειται το συγκρότημα και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Εν μέσω  της πολιτικής θύελλας που προκάλεσε η τοποθέτηση Μουλοπουλου στο ΔΟΛ και τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οι πιστώτριες τράπεζες προχωρούν στο δικό τους δρόμο.

Συγκεκριμένα εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσουν αίτημα ο Οργανισμός να εισέλθει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με βάση τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος Δένδια.

Το πιθανότερο είναι η εταιρεία Grant Thorton να αναλάβει την ειδική εκκαθάριση. Οι διαδικασίες μπορεί να διαρκέσουν από δυο έως και τρεις μήνες.

Οταν αναλάβει ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση. Ακολούθως θα μπορεί να προχωρήσει σε  πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Μουλόπουλος: Γύρισα γιατί μου το ζήτησε ο Ψυχάρης 

Ο Βασίλης Μουλόπουλος, μιλώντας στο ρ/φ σταθμό Alpha 989, απάντησε στις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση ότι αναλαμβάνει ρόλο κλειδί στον ΔΟΛ.

«Δίκη προθέσεων ευτυχώς δεν γίνεται» είπε και σημείωσε ότι το αποφάσισε χθες και ότι του ζήτησε ο κ. Ψυχάρης.

«Όπως ξέρετε στον Οργανισμό είχα 35 συναπτά έτη από διάφορες θέσεις. Θεωρώ ότι είναι σημαντικότατο κομμάτι της ζωής μου. Εχω κάνει φιλίες που διαρκούν ακόμη.Δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από τον Σταύρο Ψυχάρη. Δεν έχω καμιά σύγκρουση.» είπε και σημείωσε « Είχα δηλώσει και παλαιότερα ότι αν μου ζητηθεί βοήθεια πολύ ευχαρίστως θα την έδινα».

Ερωτηθείς πως μπορεί να προσφέρει και τι είδους λύσεις μπορεί να δώσει απάντησε « Και επαφές με πολιτικές δυνάμεις και με διοίκηση δουλειές που έκανα και παλαιότερα»

Σημείωσε ότι ο καιρός θα δείξει αλλά διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνει το συγκρότημα και οι εφημερίδες όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σημαντικότερο είναι να μην κλείσουν τα έντυπα, γιατί είναι πολύ δύσκολο μετά να ανοίξουν ξανά και είναι πολύ κακό και για τους εργαζόμενους. Ο στόχος είναι αυτός. Επίσης, πρέπει να βρεθεί κάποιος επενδυτής, ελπίζω όμως ότι αν διευθετηθούν ορισμένα πράγματα θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον» σημείωσε. 

Σε ότι αφορά στην κριτική για την δική του εμπλοκή σημείωσε ότι κανείς δεν ανησύχησε όταν ο Καψής πήγε στον ΣΚΑΙ και ο Μιχελάκης επέστρεψε στον ΑΝΤ.    

«Όταν ο κ. Καψής πήγε στον ΣΚΑΪ, ανησύχησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Μήπως θεωρούν τσιφλίκια τους όλα αυτά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μιχελάκης ήταν πετυχημένος στον Ant1 και ήταν και υπουργός Τύπου. Δεν έγινε καμία φασαρία. Καλώς δεν έγινε».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μουλόπουλος, δεν έχει καμία φιλοδοξία να γίνει τίποτα, συμπληρώνοντας ότι είναι αρκετά μεγάλος και συνταξιούχος για να στοχεύει σε οτιδήποτε.


Ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. της Αυγής τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη δύσκολη κατάσταση που φεύγουνε πολλοί, εγώ πηγαίνω. Μου θυμίζει τα ποντίκια που εγκαταλείπουνε το πλοίο».   



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *