Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δεν μας δουλεύουν, τα πιστεύουν…



Στην αρχή, έχεις την εντύπωση πως έχουν τόσο ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, που την χρησιμοποιούν στην καθημερινή πολιτική ατζέντα. Στην συνέχεια και όσο αυτό επαναλαμβάνεται, κατανοείς πως δεν πρόκειται για χιούμορ ακριβώς αλλά για μια προσπάθεια να παραποιήσουν την πραγματικότητα και να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους- αποδέκτες σε όσα ισχυρίζονται. Τελικά καταλήγεις πως δεν πρόκειται ούτε γι αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί ή οι περισσότεροι από αυτούς, τα πιστεύουν όσα λένε. Ο Φλαμπουράρης μου το επιβεβαίωσε χθες.

Όπως είπε με περίσσια άνεση χθες ο υπουργός και μέντορας του πρωθυπουργού, αν ο Σοίμπλε και το ΔΝΤ δεν θα τα βρουν με την Ελλάδα (εννοούσε στο θέμα της αξιολόγησης), τότε θα διαλύσουν την Ευρώπη. Να σταθούμε λίγο σ αυτό. Δεν θα διαλυθεί η Ελλάδα, δεν θα περάσει η χώρα αναταράξεις, δεν θα περιοριστεί το κακό σ εμάς. Θα διαλυθεί η Ευρώπη. Ούτε καν μόνο η Ευρωζώνη, η διάλυση θα αφορά στο σύνολο της Ευρώπης!

Είδα το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του. Έμοιαζε με κάποιον που τα πιστεύει όσα λέει. Και αυτό και άλλα πολλά, όπως ότι δεν ψάχνει πια ο κόσμος στα σκουπίδια και ότι έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας ! Η απόσταση των δηλώσεων Φλαμπουράρη για την επικείμενη διάλυση της Ευρώπης αν δεν συμφωνηθεί η αξιολόγηση, μέχρι εκείνες τις παλαιότερες του Τσίπρα ότι θα μας παρακαλάνε οι Ευρωπαίοι για να μας δανείσουν (!) δεν είναι καθόλου μεγάλη, το αντίθετο. Αν  είσαι πολιτικός αρχηγός και πιστεύεις ότι θα σε παρακαλάνε για να σε δανείσουν και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο, τότε γιατί ένας υπουργός σήμερα να μην λέει ό,τι ο Φλαμπουράρης;

Θέλεις πάντα να σκέφτεσαι (επειδή πρόκειται γι αυτούς που επηρεάζουν τις τύχες σου), πως ο Φλαμπουράρης αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση και δεν υπάρχει δεύτερος. Κι όμως υπάρχει και δεύτερος και τρίτος και πολλοί. Μια ματιά σε κάποιες χθεσινές μόνο δηλώσεις υπουργών το επιβεβαιώνει. Ο υπουργός Παπαδημητρίου με τις περίεργες ιδέες για τα νομίσματα, είπε χθες πως το σενάριο του Grexit είναι τόσο πιθανό, όσο και το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης!

Και έχει συνέχεια όλο αυτό. Ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης, αναφέρεται στο τραπεζικό σύστημα (που και με δική του συμφωνία και υπογραφή έχει περάσει σε ξένα χέρια και επιρροή) και λέει πως στόχος είναι ένα τραπεζικό σύστημα που θα έχει την νομιμοποίηση της κοινωνίας! Ο εκρηκτικός υπουργός Πολάκης, αναφέρει πως δηλώσανε (οι Συριζαίοι εννοεί προφανώς) παρών για να αλλάξουν την πορεία της ιστορίας! Ο Πολάκης, που δεν μπορεί ν αλλάξει την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία, θ αλλάξει την πορεία της ιστορίας!


Αυτά και άλλα πολλά μας οδηγούν σ ένα σχετικά ασφαλές συμπέρασμα ότι αρκετά κυβερνητικά στελέχη βιώνουν μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από εκείνη που βιώνει η κοινωνία. Και αυτό δεν είναι σε βάρος της πραγματικότητας αλλά της κοινωνίας που περιμένει από τους ανθρώπους με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις λύσεις στα προβλήματά της... 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *