Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Παγώνει η αύξηση ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αν. Αιγαίου.!

Σε συμφωνία με τον πρόεδρο Γιούνκερ η κυβέρνηση θα εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα παγώνει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει «παγωμένος» στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και όσο διαρκεί η κρίση στα νησιά.

Όταν βλέπετε ότι η χώρα μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις πριν λήξει το πρόγραμμα, αντιλαμβάνεστε ότι τα περιθώρια ελευθερίας θα είναι μεγαλύτερα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αυτή την ελευθερία όμως, τόνισε, θα την αξιοποιήσουμε με προσοχή, γιατί δεν θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες και την κακοδιαχείριση.


Prime Minister GR
@PrimeministerGR
 Προχωράμε άμεσα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα πέντε νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο από τις προσφυγικές ροές.


Το ΔΝΤ

Από τη Σύνοδο Κορυφής και απαντώντας σε ερώτηση για το ΔΝΤ και την πίεση να εφαρμοστούν οι μειώσεις σε συντάξεις-αφορολόγητο ο πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να «ευχαριστήσει για τη βοήθεια», ενώ ευχήθηκε να έχει πάρει τα μαθήματά του.

Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί, τόνισε και αναφέρθηκε σε «πάγιες θέσεις και απόψεις» του Ταμείου σε διάφορα θέματα.

Όπως είπε το σημαντικό από τις σημερινές ανακοινώσεις είναι ότι παραδέχεται το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές.
























euro2day.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *