Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Ανακοινώθηκαν από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους.Ανακοινώθηκαν από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε για τους πυρόπληκτους:

-παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων έως τις 28/9
-παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων και ρυθμισμένων οφειλών και αναστολή καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών για 6 μήνες
η ίδια παράταση ισχύει για τις οφειλές που έχουν προκύψει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος
-απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για τα ακίνητα των περιοχών που επλήγησαν
αν παραστεί ανάγκη, θα δοθούν νέες παρατάσεις

Όπως ανέφερε ο Τζανακόπουλος,«επειτα από την αξιολόγηση θα ανακοινωθεί η κύρια δέσμη μέτρων στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και οι έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις για τους πληγέντες, επιπλέον από τα όσα ορίζει ο νόμος».Το Υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε πίστωση ύψους 20 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων δήμων και των πολιτών τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Οικονομικών «στον οποίο θα συμμετέχει το δημόσιο και ιδιώτες, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον έμπρακτης αλληλεγγύης τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό».

Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση των 19 μεικτών περιπολιών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του στρατού, για την αποτελεσματική αστυνόμευση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι διατίθενται:

200 κλίνες στις κατασκηνώσεις Αγ. Ανδρέα και άλλες 20 σε κτίριο του ΕΚΑ στο Καλαμάκι σίτιση και νερό για όσους φιλοξενούνται στο γυμναστήριο της Ραφήνας εστάλησαν κινητές μονάδες του ΕΚΑ με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στο κλειστό της Ραφήνας και το γηροκομείο του δήμου Μεγαρέων
η περιφέρεια έχει συστήσει ειδικό κέντρο συντονισμού εθελοντικών δράσεων. Οσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210 48190010 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου