Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερα έτη με αναστολή για τον Μιχάλη Λιάπη

Απώντος του ιδίου, ο Μιχάλης Λιάπης καταδικάστηκε από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή για την κατηγορία της πλαστογραφίας των πινακίδων του πολυτελούς αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν και ανασφάλιστο. 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου αλλά πήρε αναβολή για σήμερα. Το πρωί ήταν άγνωστο εάν ο πρώην υπουργός, ο οποίος επέστρεψε από το ταξίδι του στην Μαλαισία την Παρασκευή, θα παρευρισκόταν στο Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο ή εάν θα επέλεγε να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του - όπως και έγινε.
Την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι η μετέπειτα συμπεριφορά του δείχνει άνθρωπο χωρίς κάποια μεταμέλεια. «Ο πρώην υπουργός δεν παρίσταται στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αυτός ο πάμπλουτος άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό, έκανε πλαστογράφηση πινακίδων, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος που ρέπει προς το έγκλημα» υπογράμμισε ο εισαγγελέας. 
Η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο «να μην δικάσει για τα ΜΜΕ και για το ονόρε αλλά να δικάσει όπως θα δίκαζε τον οποιοδήποτε. Ήταν μια ανοησία του».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *