Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νέο σκάνδαλο 2,03 δισεκατομμυρίων ευρώ με τα υποβρύχια

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων για την περίοδο 2010-2015 στη χώρα μας, ανέρχονται στο ποσό των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και όμως, υπάρχει αποκαλυπτικό έγγραφο το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα, που δείχνει ότι ένα ποσό της τάξης των 2,033 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/3 του ποσού που κόπηκε και θα κοπεί μέσα στην τελευταία πενταετία από μισθούς και συντάξεις, δόθηκε σε γερμανική εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή υποβρυχίων, αλλά ποτέ η χώρα μας δεν είδε ούτε ένα… περισκόπιο!



Σύμφωνα με το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε, η γερμανική εταιρία ThyssenΚrupp Marine Systems είχε υπογράψει σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, για να πάρει 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Να αναφέρουμε ότι η εν λόγω εταιρία κατέχει το 100% των μετοχών των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δηλαδή της εταιρίας ΕΝ Α.Ε., στις εγκαταστάσεις της οποίας θα κατασκευάζονταν τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 και θα επισκευάζονταν ακόμα τρία υποβρύχια τύπου 209. Το ποσό που ήταν να πάρει βάση σύμβασης, ανέρχονταν στα 2,838 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, πήρε τα 2,033 δισ. ευρώ και λίγους μήνες μετά κατήγγειλε τις συμβάσεις για τα νέα υποβρύχια (γνωστή ως σύμβαση Αρχιμήδης) και την επισκευή των τριών (σύμβαση Ποσειδών). Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ζητήσει να διακοπεί η χρηματοδότηση και κάθε μελλοντική εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. Τα 2,033 δισεκατομμύρια ευρώ φυσικά και δεν τα επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο.

Στο κατηγορητήριο των 1.500 και πλέον σελίδων κατά των τότε υπουργών, υπάρχει άραγε το παραπάνω έγγραφο;  Γιατί στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για την εταιρία που προαναφέρουμε, η οποία όπως καταγγέλθηκε, παρανόμως πήρε το έργο από την επίσης γερμανική εταιρία HDV. Μόνο που η HDV, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, ανήκει στην ThyssenΚrupp Marine Systems. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει η αιτιολογική έκθεση... Ζήτησε άραγε ποτέ κανένας πολιτικός τα λεφτά της σύμβασης πίσω; Γιατί όταν υπογράφεις μία σύμβαση, όπως υποχρεούται η μία πλευρά να πληρώσει, έτσι και η άλλη πλευρά υποχρεούται να παραδώσει κάποιο έργο. Αν δεν παραδοθεί όμως το έργο, δεν πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά ή έστω το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που αποδεδειγμένα πήρε;

Δείτε το έγγραφο της αιτιολογικής έκθεσης για τα υποβρύχια του ελληνικού στρατού…


avriani.makedonias.gr

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *