Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»

Στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν τις γραμμές αντίστασης μετά την υπερψήφιση των νομοσχεδίων για τον φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς

Του Νίκου Σβέρκου

«Χαριστική βολή στην πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται πολλαπλώς» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφιση των νόμων για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων, με τα επιτελικά του στελέχη να δίνουν έναυσμα για αγώνα ώστε να «μη βρεθεί κανένα σπίτι στα χέρα τραπεζίτη». Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί, άλλωστε, ότι άνοιξε και επισήμως ο δρόμος για τη «δήμευση κατοικιών», για νέα απόπειρα από την πλευρά της κυβέρνησης να τρομοκρατηθούν και να φτωχοποιηθούν βίαια χιλιάδες οικογένειες, ενώ τονίζει ότι μοναδική λύση είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση το γρηγορότερο δυνατόν.

«Μόνο η πτώση της κυβέρνησης και η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα μπορέσει να λειτουργήσει εκ νέου ως ανάχωμα για τα τραπεζικά “κοράκια”, που θέλουν να αρπάξουν την κατοικία των φτωχών» έλεγαν χθες χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κοινωνία η ίδια οφείλει να επιδείξει την αλληλεγγύη της και να μην επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας». Εξ ου και για την Κουμουνδούρου πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής μάχης, καθώς με το νέο καθεστώς «θα δημιουργηθεί πιθανότατα μια νέα τάξη νεόπτωχων, που κυριολεκτικά δεν θα έχει πού την κεφαλήν κλίνη».

«Απομόνωση Σαμαρά»

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν «προσπερνά», ωστόσο, και το κοινοβουλευτικό «κόστος» που είχε η υπερψήφιση των δύο νόμων, καθώς πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές. «Ανεξαρτήτως προσώπων, η μείωση του αριθμού των βουλευτών της συμπολιτευόμενης πλειοψηφίας δείχνει την τεράστια πίεση που νιώθει το Μαξίμου και οι βουλευτές της από την κοινωνία» σημείωναν κορυφαίοι της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «η καταιγίδα των μέτρων που έρχεται θα απομονώσει ακόμα παραπάνω την κυβέρνηση και κυρίως τον ίδιο τον Σαμαρά που ντύνει με δάφνες την εγκληματική του πολιτική».

Επιπρόσθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση «έχει μείνει μόνη της να υπερασπίζεται το Μνημόνιο, όταν η Ευρωβουλή καταλήγει σε πόρισμα-κόλαφο για την τρόικα και τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής», ενώ ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία προς όφελος της χώρας, καθώς ο ίδιος συμπεριφέρεται ως προεδρεύων στην πολιτική λιτότητας της κ. Μέρκελ σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Κόντρα» με το «Βήμα»

Την έντονη αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο ισχυριζόταν ότι το κόμμα προσεγγίζει τον Χάνες Σβόμποντα και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και προχωρά σε παρασκηνιακές συνεννοήσεις για την τελική στήριξη του αντιπάλου του Αλέξη Τσίπρα, Σοσιαλδημοκράτη, Μάρτιν Σουλτς.

«Το σημερινό ρεπορτάζ του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας “Το Βήμα” θέτει υποψηφιότητα για βραβείο μυθοπλασίας» επισήμανε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «επιστρατεύεται η φαντασία στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας». Κατέληγε δε λέγοντας «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Η εφημερίδα με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της απάντησε «ούτε θλίψη, ούτε φαντασία, ούτε παραφροσύνη. Μόνο ρεπορτάζ». Πρόσθεσε δε ότι «οι αναφορές στο ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής” προέρχονται από πηγές προσκείμενες στους Ευρωπαίους συνομιλητές του κ. Τσίπρα» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «δημοσιοποιήσει το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων του κ. Τσίπρα με τους Ευρωπαίους επισήμους».

Η Ρένα Δούρου, που μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημούλη φερόταν να έχει συναντήσει τον Χάνες Σβόμποντα, διέψευσε ότι πραγματοποιήθηκε τέτοια συνάντηση. «Διαφαίνεται ο στόχος της εσκεμμένης παραπληροφόρησης και της προσωπικής μου στοχοποίησης» σημείωσε, συμπλήρωσε ότι «το μόνο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς την κοινωνία» και κατέδειξε ως εντολέα της εφημερίδας την κυβέρνηση.

n.sverkos@efsyn.gr



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *