Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Να φωνάξει ο εισαγγελέας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τα τριάντα αργύρια Συμπιλίδη»!

Μείζον πολιτικό ζήτημα θέτει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ «φωτογραφίζοντας» τον Αντώνη Σαμαρά και την εμπλοκή του στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Η δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα  αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο Μαξίμου.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στις δηλώσεις περί χρηματισμού βουλευτών ο κ. Πάνος Καμμένος απάντησε:
«Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα «τριάντα αργύρια» του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση».
Ο κ. Καμμένος αναφέρεται στην κόντρα που είχε ξεσπάσει το 2012 μεταξύ του πρώην βουλευτή της ΝΔ (στενού φίλου του Σαμαρά και αργότερα γενικού διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης) Γιώργου Συμπιλίδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Γιώργος Συμπιλίδης (που σημειωτέον το 1993 είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη) δήλωσε Απρίλιο του 2012 ότι είναι περήφανος
που απάλλαξε την Νέα Δημοκρατία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μέσω facebook απάντησε: «Περίμενες 20 χρόνια να εξαργυρώσεις τα 30 αργύρια και είσαι έξω!» μιλώντας ξεκάθαρα για χρηματισμό Συμπιλίδη.
Ο Πάνος Καμμένος επαναφέρει στην επικαιρότητα αυτή την «σκοτεινή» υπόθεση βάζοντας στο κάδρο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…
Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού ενώ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση είτε από την κυβέρνηση, είτε από την Δικαιοσύνη.
Νωρίτερα ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα των «κόκκινων δανείων» και ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον Αλέξη Τσίπρα. 
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή καταρχήν, της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα «κόκκινα» δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που - όσες δεν έχουν κλείσει - βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δεν θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών».
Διαβάστε τι ακριβώς απάντησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πιο πολλά αυτά που σας ενώνουν ή αυτά που σας χωρίζουν, ώστε να δούμε τα δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν τον δημόσιο διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων και για την προσπάθεια να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η θεματολογία αφορούσε μόνο την οικονομία ή επεκτάθηκε  και σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Γιατί ακούγονται και πάρα πολλά αυτές τις ημέρες.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε πώς σχολιάζετε το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα «τριάντα αργύρια» του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση.
Το δεύτερο είναι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του ΄65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτήν τη βρώμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη».



 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *