Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γ. Σταθάκης: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η συμφωνία με τους εταίρους (Video)





Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει η συμφωνία με τους εταίρους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης  εξηγώντας ότι «η 20ηΦεβρουαρίου είναι η αφετηρία» και προβλέπει ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αξιολόγηση με βάση αυτό. Η οριστική συμφωνία θα γίνει τον Ιούνιο.
Αναφορικά με το θέμα των κόκκινων δανείων ο υπουργός ανακοίνωσε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Προανήγγειλε την ίδρυση ενός δημόσιου φορέα, που θα απορροφήσει τα κόκκινα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και όσων ζουν λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς επίσης και των οικογενειών που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά λόγω της κρίσης. Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία των νοικοκυριών.

Διατήρηση του ευνοϊκού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά



Το ευνοϊκό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά θα διατηρηθεί διευκρίνισε υπουργός και συμφωνούν όλοι σε αυτό. Αν μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις γενικότερες για το ΦΠΑ είναι θέμα διαλόγου.
Αναφορικά με τις τιμές , ο υπουργός διευκρίνισε ότι πρέπει να αποτραπεί, ή να βελτιωθεί η κατάσταση όπου υπάρχουν ολιγοπωλιακές τακτικές που ρυθμίζουν τις τιμές. Ενίσχυση της εποπτείας και των κανόνων  όπου υπάρχουν καρτέλ. Στόχος  η σταθεροποίηση των τιμών και η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών ώστε να αυξηθεί η αγοραστική τους δυνατότητα.
Σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί τριγωνικών συναλλαγών είναι ένας έμμεσος τρόπος επηρεασμού των τιμών, ενώ εξήγησε ότι η άμεση παρέμβαση στις τιμές των πολυεθνικών είναι δύσκολη. Σημείωσε επίσης ότι σήμερα η ατζέντα της συζήτησης κυβέρνησης και ΟΟΣΑ βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και τη φοροδιαφυγή.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *