Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τι συζήτησε ο Βαρουφάκης με στελέχη του επενδυτικού κολοσσού Pimco


Αντιπροσωπεία του οίκου PIMCO, ενός εκ των μεγαλύτερων οργανισμών επενδύσεων σε κρατικά χαρτοφυλάκια, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση τόσο με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές όσο και οι εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων.
Να σημειωθεί ότι ο κολοσσός της Pimco εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει παρουσία σε πάνω από 12 κράτη και διαχειρίζεται πάνω από 1,6 τρισ. δολάρια.

Στέλεχος του υπ. Οικονομικών έλεγε ότι στις συναντησεις με εκπροσώπους της PIMCO συζητήθηκε και η πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς και οι δημοσιονομικές προοπτικές.
Ερωτηθείς αν η PIMCO ενδιαφέρεται για την αγορά ελληνικών ομολόγων, απάντησε ότι η PIMCO είναι μια εταιρεία που επενδύει σε ομόλογα αλλά και έντοκα γραμμάτια.

Ποια είναι
Τι συζήτησε ο Βαρουφάκης με στελέχη του επενδυτικού κολοσσού Pimco
Η PIMCO (Pacific Investment Management Company), μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων του κόσμου, ιδρύθηκε το 1971 στο Newport Beach της Καλιφόρνια. Θεωρείται «αλεπού» των αγορών που παίζει συστηματικά σε ομόλογα.
Η PIMCO διαθέτει παρουσία στην Ευρώπη που ξεπερνά τα 16 έτη – με τοπική εμπειρογνωσία και υποστήριξη από τα γραφεία της στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Μόναχο και τη Ζυρίχη. Αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται και εξυπηρετεί πάνω από €1,68 τρις σε στοιχεία ενεργητικού παγκοσμίως.
Το πιο γνωστό στέλεχος της εταιρείας είναι ο Μπιλ Γκρος, ο "βασιλιάς των ομολόγων", όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, μιας και διαχειρίζεται τα περισσότερα κεφάλαια απ' οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή μέσα απ' τα funds της Pimco.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *