Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου μετά από καταγγελία


Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γαληνός Μπρης, σύμφωνα με το «Βήμα».
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή.
Η αποκάλυψη αυτή του «Βήματος» έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα πληροφοριών για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του μεγάρου Μαξίμου, με κορυφή του παγόβουνου τις καταθέσεις των 5.397.000 ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ.
Σημειώνεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα πώς η προηγούμενη κυβέρνηση επεχείρησε να χρησιμοποιήσει το ΣΔΟΕ για να συγκαλύψει υποθέσεις που έπρεπε να ελεγχθούν, μία αποκάλυψη που επανέφερε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Stampa με σχετικό της άρθρο. Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, όταν στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή έγινε αναφορά στην υπόθεση Παπασταύρου, ήταν να πει ότι «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου»

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *