Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η θλιβερή περίπτωση Σαμαρά!


Του Δημήτρη Χρήστου
Ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, χαρακτηρίζει ως «θέατρο» της υπερήφανης διαπραγμάτευσης το να ενημερώνει, όπως λέει, τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ώρα που διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε με τη ρευστότητα, ούτε με τα δάνεια, ούτε με τις συντάξεις. Και προσέθεσε: "Υπερηφάνεια είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες." Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 24.8.2012 στο Βερολίνο, όταν του ζητήθηκε από τους Γερμανούς δημοσιογράφους να σχολιάσει την περίοδο που αντιπολιτευόταν το Μνημόνιο, απάντησε: "ουδείς αναμάρτητος"!

ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ του για τις λάθος συνταγές του Μνημονίου και οι διακηρύξεις από το Ζάππειο ήταν αμαρτίες! Γιατί ήταν αμαρτίες; Επειδή ως ευσεβής χριστιανός έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό για να τον ξεγελάσει; Ο άνθρωπος που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα, με αντίτιμο την πρωθυπουργική καρέκλα, αδυνατεί να κατανοήσει ότι τα χαρτιά και οι απειλές που χρησιμοποιούνται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, όταν αυτή εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα, δεν έχουν όρια. Και τι τέλος πάντων αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας σε αυτή την επιστολή; Ότι αν συνεχιστεί η χρηματοπιστωτική ασφυξία προς τη χώρα και αν τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των δανείων και των μισθών και των συντάξεων, τότε δεν θα διστάσει να προτάξει τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών! Και αυτό ο απίθανος Σαμαράς το θεωρεί ντροπή!

Ο ΙΔΙΟΣ, αλλά και όλο το μνημονιακό σύστημα, εξεγέρθηκαν διότι -λέει- ο Τσίπρας, με τη συγκεκριμένη επιστολή, εξέθεσε την αξιοπρέπεια της χώρας, αλλά αποκαλύπτεται εξ αυτής, πως έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους μισθούς και τις συντάξεις. Πρώτον, η συγκεκριμένη επιστολή δεν ήταν ανακοινώσιμη, καθώς ήταν αυστηρά προσωπική προς την Άνγκελα Μέρκελ. Δεύτερον, στην επιστολή δεν λέει πουθενά ότι υπάρχει πρόβλημα με τους μισθούς και τις συντάξεις. Πρόβλημα υπάρχει για τα τοκοχρεολύσια των δανεικών και, από ό,τι αποδείχτηκε, η συγκεκριμένη απειλή λειτούργησε και συνετέλεσε στην εσπευσμένη πρόσκληση του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο Σαμαράς στα δυόμισι χρόνια της πρωθυπουργικής του θητείας; Πότε απείλησε -εμμέσως έστω- τους δανειστές για να αλλάξουν την καταστροφική συνταγή προς την Ελλάδα. Ποτέ! Ποτέ, διότι ήταν όρος για την ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα. Και όταν οι δημοσιονομικές υποχρεώσεις δεν έβγαιναν και οι τροϊκανοί ζητούσαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η απάντηση Σαμαρά ήταν: ναι σε όλα. Στα δυόμισι χρόνια της πρωθυπουργίας Σαμαρά, σχεδόν ποτέ δεν συγκλήθηκε το υπουργικό συμβούλιο και ποτέ δεν έγινε κοινή σύσκεψη των οικονομικών υπουργείων για τον καθορισμό της τακτικής και στρατηγικής της κυβερνητικής πολιτικής. Κυβερνούσαν οι δανειστές. Η μόνιμη εντολή του Σαμαρά προς τους υπουργούς ήταν: βρείτε τα γρήγορα με την τρόικα!

ΑΥΤΟΣ ο ανίκανος και αμοραλιστής πολιτικός, έριξε ένα δάκρυ θρασυδειλίας όταν ένα σημαντικό μέρος του κόμματός του τον αμφισβήτησε. Δούλευε -είπε- 24 ώρες το 24ωρο επί επτά ημέρες την εβδομάδα και παρ' ότι κινδύνεψε το μάτι του, αυτός δεν ανέκοψε ρυθμούς, για την Ελλάδα ρε γαμώτο. Για την Ελλάδα που απέκλινε ιλιγγιωδώς, πλησιάζοντας τους μέσους όρους της Βουλγαρίας στους οικονομικούς δείκτες! Το πώς και γιατί αυτός ο σύγχρονος ήρωας αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό και αμφισβητείται από το κόμμα του, δεν τον απασχολεί καθόλου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στον στενό φιλικό ή οικογενειακό του κύκλο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που νοιάζεται πραγματικά γι' αυτόν. Διότι εάν υπήρχε, θα τον συμβούλευε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική το ταχύτερο δυνατόν και καλύτερη αφορμή από την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν θα βρει. Όσο επιμένει να κρατάει τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη ή δεν μπορεί να συγκρίνει τη θητεία Σαμαρά με τη νέα διακυβέρνηση Τσίπρα, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει τον λογαριασμό που θα κληθεί να πληρώσει ενώπιον του ελληνικού λαού.

dchristou52@gmail.com

2 comments :

Κατερίνα Κοπασάκη on 26 Μαρτίου 2015 στις 4:06 μ.μ. είπε...

Συμφωνούμε με το κείμενο! Πλην όμως εάν η κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας αρκεστεί στην αντιπαράθεση με την ανήκεστη αντιπολίτευση, η οποία στην πραγματικότητα ακόμα κυβερνά, Οικονομία-Δικαιοσύνη-Εκπαίδευση κοκ, και δεν αλλάξει πάραυτα το Πολιτικό Σύστημα θεσπίζοντας δομές ελέγχου του από την κοινωνία της εργασίας, θα είναι αυτό το Πολιτικό Σύστημα που ή θα την "καταπιεί" ή θα την αποβάλλει αργά ή γρήγορα!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΥΝΤΙΚΑΚΗΣ on 26 Μαρτίου 2015 στις 4:18 μ.μ. είπε...

Συμφωνώ απόλυτα η Κυβέρνηση χρειάζεται να τρέξει γρήγορα και ουσιαστικά να αλλάξει όλο το σάπιο και διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό..που δυστυχώς εξακολουθεί να Κυβερνά..!

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *