Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ως υπ. Παιδείας ο Μπαμπινιώτης έκανε «δώρο» 32 εκ. ευρώ στους σχολάρχες – Καταγγελία Γραμματέα ΟΙΕΛΕ

«Δώρο» 32 εκατ. ευρώ έκανε ο υπουργός Παιδείας, με τη στήριξη ΝΔ κ΄ ΠΑΣΟΚ, επί κυβέρνησης Παπαδήμου -και πρόεδρος της ΦιλεκπαιδευτικήςΕταιρείας στην οποία ανήκουν τα 39 σχολεία των Αρσακείων – Τοσιτσείων, την ίδια εποχή- Γ. Μπαμπινιώτης, σύμφωνα με δήλωση – καταγγελία τουγενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΛειτουργώνΕλλάδας ( ΟΙΕΛΕ ) Γιώργου Χριστόπουλου.
Ο γ.γ. της ΟΙΕΛΕ, με αφορμή το θέμα Μπαμπινιώτη που έφερε στην επιφάνεια το nez.gr μετά το θέμα Κατρούγκαλου, τόνισε: «Επειδή τον τελευταίο καιρό γίνεται ιδιαίτερος λόγος για το “ηθικόν” της σύγκρουσης συμφερόντων ανθρώπων που ορίζονται να υπηρετήσουν το δημόσιο βίο σε σχέση με τις επαγγελματικές τους ενασχολήσεις, μου προκαλεί εντύπωση πώς τα ΜΜΕ, ενώ δεν άργησαν να βρουν (ή να κατασκευάσουν) στοιχεία για Υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, είχαν σιωπήσει ένοχα σε πολύ χειρότερες περιπτώσεις, όπως αυτή του γνωστού ακαδημαϊκού κ. Μπαμπινιώτη που ορίστηκε Υπουργός Παιδείας αν και ήταν επικεφαλής 29 ιδιωτικών σχολείων (αυτών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας). Και δεν υπάρχει δικαιολογία πως δεν γνώριζαν».
Κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με τον Μπαμπινιώτη
«Η Ομοσπονδία μας», προσθέτει ο κ. Χριστόπουλος, είχε αποστείλει σειρά ανακοινώσεων και δελτίων τύπου που «πληροφορούσαν για την ακραίαφιλεργοδοτική δράση του εν λόγω. Μάλιστα η πρώτη μας ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ έγινε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του κ. Μπαμπινιώτη, όπου μαζί με το εθιμοτυπικό συγχαρητήριο μήνυμα, τον καλούσαμε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλούς της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (την ανακοίνωση είχαμε κοινοποιήσει και τον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο). Αν εξαιρέσει κανείς τη μπλογκόσφαιρα, ουδείς σχεδόν από τον τότε ημερήσιο τύπο, ή τα κανάλια ασχολήθηκε».
«Εξασφάλισε εκατ. για τα Αρσάκεια»
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΙΕΛΕ, ο κ. Μπαμπινιώτης στο σύντομο χρονικό διάστημα που διήρκεσε η θητεία του ως Υπουργού Παιδείας, προσπάθησε να εξασφαλίσει εκατομμύρια ευρώ για τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, της οποίας ηγείται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλου, ενδεικτικές είναι οι εξής περιπτώσεις:
  • 1) Η παράνομη περικοπή των αποδοχών των περίπου 800 ιδιωτικών εκπαιδευτικών των σχολείων της Φ.Ε. που ο κ. Μπαμπινιώτης επέβαλε, πριν ακόμη την έγκριση της γνωμοδότησης, προβαίνοντας ταυτόχρονα στο αδίκημα της αντιποίησης αρχής, καθώς τοποθέτησε παράνομα σε βαθμούς τους εκπαιδευτικούς και χωρίς την έγκριση των εποπτικών αρχών, απέφερε στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία το ιλιγγιώδες ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου ετησίως.
  • 2) Οι περικοπές έως και 40% των αποδοχών των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με τα υψηλά δίδακτρα που δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ στα Αρσάκεια σχολεία στην εποχή της κρίσης, πολλαπλασίασαν τα κέρδη της Φ.Ε. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι το διάστημα 2006 – 2007 μέχρι 2009 – 2010 αυξήθηκαν τα δίδακτρα νηπιαγωγείων κατά 25,8%, των δημοτικών κατά 43,92% και των γυμνασίων-λυκείων κατά 41,07%.
Ωστόσο, ο κ. Μπαμπινιώτης μίλησε σε αιρετούς εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για «τρύπα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σε εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση της ΟΙΕΛΕ για έλεγχο από ειδικούς ανώτερους υπαλλήλους (όπως προβλέπει το άρθρο 2, παρ. 3 του ν. 682/77) των οικονομικών ισότιμων προς τα δημόσια σχολείων, όπως είναι τα σχολεία της Φ.Ε., ο κ. Μπαμπινιώτης δεν ανταποκρίθηκε ποτέ. «Μήπως θα έπρεπε να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας για να ελέγξει, όπως ζητά η ΟΙΕΛΕ, τα οικονομικά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας; Μήπως η Φ.Ε. ως ίδρυμα έχει σημαντικές φοροαπαλλαγές, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική μια εισαγγελική παρέμβαση;» αναρωτιέται ο γ.γ. της ΟΙΕΛΕ.
«Λειτούργησε ως ιδιοκτήτης σχολείου»
Πέρα από την τακτοποίηση των… του «οίκου του», σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, ο Υπουργός Παιδείας κ. Μπαμπινιώτης λειτούργησε ως ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου, ικανοποιώντας τα ρουσφέτια του Συνδέσμουτων σχολαρχών ( ΣΙΕΙΕ ) και στρεφόμενος εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα:
  • 1) Επιχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, τις παραμονές της διάλυσής της το Μάιο του 2012, με την οποία απελευθερώνονταν οιαπολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αποσυρόταν η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση. Η τροπολογία αυτή τελικά δεν ψηφίστηκε και αποσύρθηκε ύστερα από παρεμβάσεις των πολιτικών κομμάτων και υπό την κατακραυγή της κοινωνίας.
  • 2) Με την έκδοση και αποδοχή της γνωμοδότησης 214/2012 (για την οποία η Ομοσπονδία μας τον έχει μηνύσει), έκανε ένα δώρο 32 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους σχολάρχες, αφαιρώντας ταυτόχρονα 27 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και 20 εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία ( έρευνα ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ ), ενδεχόμενο που συνιστά πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου υπέρ των ολίγων και εναντίον των εργαζόμενων.
«Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…» καταλήγει ο γ.γ. της ΟΙΕΛΕ.
Οι ανακοινώσεις της ΟΙΕΛΕ για τις ημέρες και τα έργα Μπαμπινιώτη
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site:          www.oiele.gr
___________________________________________________________________
                        Αθήνα, 8/3/2012
                              Αριθμ. Πρωτ: 22902
ΠΡΟΣΤον Υπουργό Π.Δ.Β.Μ.Θ. Καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο
Κύριε Υπουργέ,
Η ΟΙΕΛΕ σας συγχαίρει για την ανάληψη της βαριάς ευθύνης που αναλάβατε ως επικεφαλής του ΥΠΔΒΜΘ και εύχεται η θητεία σας να είναι γόνιμη και ευδόκιμη.
Θεωρούμε ωστόσο ότι ο ρόλος σας ως Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων καθώς και η δι’ αυτού συμμετοχή σας στο συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΕΙΕ) δεν είναι συμβατός με τα νέα κορυφαία καθήκοντά σας και αναμένουμε ότι η εγνωσμένη ευαισθησία σας θα σας υπαγορεύσει την παραίτησή σας από την Φ.Ε.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site:         www.oiele.gr
___________________________________________________________________
                                                                                                       Αθήνα, 3-4-2012
                                                                                Αριθμ. Πρωτ: 23094
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτης, κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών την τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση,. Η τροπολογία προβλέπει την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, «αυτοματοποιεί» τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ανοίγει την κερκόπορτα για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς. Η σκανδαλώδης αυτή ρύθμιση που εξυπηρετεί πάγια αιτήματα του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) και προβλέπει ευνοϊκές εργοδοτικές διευθετήσεις των ισότιμων σχολείων (Αρσάκεια-Κολλέγια) των οποίων προΐστανται οι κ.κ. Μπαμπινιώτης και Αλέξανδρος Σαμαράς (αδελφός του Προέδρου της ΝΔ), είναι μια ακόμη απόδειξη του οργίου ρουσφετιών και συντεχνιακών «τακτοποιήσεων» που έχει στηθεί μέσα στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες. Να προσθέσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μπαμπινιώτης κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης τροπολογία, στην οποία κάνει ένα ακόμη ρουσφέτι στον εαυτό του, τακτοποιώντας «εκκρεμότητες» των Αρσακείων σχολείων στα Τίρανα!
Πέρα από τις προφανείς εργοδοτικές επιδιώξεις για εκποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και εγκαθίδρυση του νόμου της ζούγκλας στα ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Μπαμπινιώτης σχεδίασε την τροπολογία, κινούμενος από προσωπικό μένος εναντίον της ΟΙΕΛΕ, καθώς η Ομοσπονδία έχει ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για τον έλεγχο των οικονομικών των ισότιμων σχολείων, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τον Υπουργό Παιδείας.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να μην ψηφιστεί η απαράδεκτη και συντεχνιακού τύπου αυτή τροπολογία και να μπει, επιτέλους, ένας φραγμός στην ανεξέλεγκτη δράση του Υπουργού Παιδείας, του οποίου η δράση απειλεί σοβαρά το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site:          www.oiele.gr
___________________________________________________________________
                                 Αθήνα, 10/5/2012
                              Αριθμ. Πρωτ:23245

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, ΠΡΟΣΑΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ – ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΟΙΕΛΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Η ΟΙΕΛΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη, και κατά παντός υπευθύνου και ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του, διότι εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των σχολαρχών (και ο ίδιος, ως γνωστόν, είναι ο Πρόεδρος των 29 Αρσακείων – Τοσιτσείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας).
Αυτό καταδεικνύεται από τα εξής:
  1. Πληροφορηθήκαμε από εκπαιδευτικούς των Αρσακείων σχολείων ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας τους είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να τους «εξομοιώσει» μισθολογικά με τους δημόσιους και τελικά τους ενέταξε στο Ενιαίο Μισθολόγιο από τον Ιανουάριο του 2012 (συνημμένο 1), παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Οικονομικών και εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας για μη περικοπή των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τήρηση της ΔΑ 31/2010 για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εκπαιδευτικών της Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης. Επομένως, ο Υπουργός Παιδείας πίεσε για την έκδοση της συγκεκριμένης γνωμοδότησης, όχι μόνο για να χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια στη συντεχνία του, αλλά και για να καλύψει την προσωπική του παραβίαση των διοικητικών εντολών.
  2. Ενώ η προαναγγελθείσα, παραγγελθείσα, και παράτυπα υπογραφείσα από τον ίδιο γνωμοδότηση 214/2012 ως εκ θαύματος εκπληροί την προφητεία του Υπουργού περί εντάξεως των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, η γνωμοδότηση 254/2010 του ίδιου τμήματος (Γ’) του ΝΣΚ, σαφώς δέχεται πως τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να εφαρμόσουν τη ΔΑ 31/2010 για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης.
  3. Στο σύντομο διάστημα της υπουργικής του θητείας, ο κ. Μπαμπινιώτης προέβη στις εξής ενέργειες, σχεδόν αποκλειστικά για την ιδιωτική εκπαίδευση:
α) Επιχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, τις παραμονές της διάλυσής της, με την οποία απελευθερώνονταν οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αποσυρόταν η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση. Η τροπολογία αυτή τελικά δεν ψηφίστηκε και αποσύρθηκε ύστερα από παρεμβάσεις των πολιτικών κομμάτων και υπό την κατακραυγή της κοινωνίας.
β) Επιχειρεί τώρα, με την έκδοση και αποδοχή της επίδικης γνωμοδότησης, να κάνει ένα δώρο 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους σχολάρχες και να αφαιρέσει 27 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και πόρους από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ενδεχόμενο που συνιστά πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου υπέρ των ολίγων και εναντίον των εργαζόμενων.
  1. Προωθώντας την άνιση και μονομερής υπέρ των ιδιοκτητών πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, διέταξε να υποβληθεί ερώτημα και επέσπευσε την έκδοση γνωμοδότησης για τη μείωση της μισθοδοσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η επίσπευση και οι συνακόλουθες παρατυπίες κατά την υπηρεσιακή διακίνηση της σχετικής γνωμοδότησης υποχρέωσαν την ΟΙΕΛΕ να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος για τους εξής λόγους:
  • Στις 4/5/2012, την Παρασκευή προ των εκλογών, στις 3 το μεσημέρι, ο Υπουργός Παιδείας επιχείρησε να πάρει ιεραρχικά τις υπογραφές των υπηρεσιακών παραγόντων, όπως προβλέπεται, για την προώθηση γνωμοδότησης προς το γραφείο του. Επειδή η Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης απουσίαζε, ο Ειδικός Γραμματέας την υπέγραψε χωρίς θετική, ή αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας (συνημμένο 2), ενώ ο Γενικός Γραμματέας αρνήθηκε να την υπογράψει. Τότε το γραφείο του Υπουργού Παιδείας ανέλαβε δράση: Έσβησε από το έγγραφο την υπηρεσιακή σφραγίδα και τη μοναδική υπογραφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας που υπήρχε κι έβαλε τη δική του υπογραφή, παραποιώντας έτσι δημόσιο έγγραφο. Σημειωτέον ότι το έγγραφο διακινούνταν με πρωτοβουλία του Υπουργού, ενώ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η διακίνηση ήταν αρμοδιότητα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
  • Όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό της Παρέδρου του ΝΣΚ, κ. Αικ. Γαλάνη, η γνωμοδότηση διαβιβάστηκε προς ενέργειαν στη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, επειδή αυτή είχε συντάξει το σχετικό ερώτημα. Μόνον για κοινοποίηση απεστάλη προς το ΝΣΚ και το γραφείο Υπουργού. Άρα, το έγγραφο έπρεπε να διακινηθεί από τη Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και να φέρει 6 υπογραφές της διοικητικής ιεραρχίας, συνοδευόμενες από ενδεχόμενες παρατηρήσεις, ή ενστάσεις τους, και μόνον τότε να καταλήξει στον Υπουργό, προκειμένου να ασκήσει το διακριτικό του δικαίωμα, δηλαδή να την κάνει αποδεκτή, ή όχι. Αυτή είναι η μοναδική αρμοδιότητά του κι όχι η διακίνηση της γνωμοδότησης.
  • Η ιδιαίτερη σπουδή της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας να εκδώσει την παραμονή των εκλογών τη γνωμοδότηση (πιεζόμενη από τι; ή από ποιον; και γιατί; άραγε), οδήγησε στο παράδοξο (;) να διαβιβαστεί (συνημμένο 3) η γνωμοδότηση από την εισηγήτρια, κ. Αικ. Γαλάνη προς το ΥΠΔΒΜΘ στις 3/5/2012, μία ημέρα δηλαδή πριν υπογράψει και εκδώσει (συνημμένο 4) τη γνωμοδότηση ο αντιπρόεδρος του ΝΣΚ, κ. Ι. Σακελλαρίου. Μήπως η κ. Γαλάνη διαβίβασε ανύπαρκτη γνωμοδότηση προς τον Υπουργό;
  • Μετά τη συνάντηση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, κ. Φωκ. Γεωργακόπουλο την 4/5/2012 η Ομοσπονδία μας, ύστερα από προτροπή του Προέδρου του Ν.Σ.Κ., επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο, κ. Ι. Σακελλαρίου, τον ενημέρωσε (συνημμένο 5) ότι εκκρεμεί στο ΝΣΚ η συζήτηση όμοιου ερωτήματος που είχε προ πολλού υποβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας κι έθεσε στη διακριτική του ευχέρεια να επιφυλαχθεί της εκδόσεως ώστε να συνεκτιμήσει και τη θέση του ΝΣΚ επί του ερωτήματος του Υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Ι. Σακελλαρίου αγνόησε την πρότασή μας και προέβη σε άμεση έκδοση της γνωμοδότησης.
Η στάση του κ. Μπαμπινιώτη εγείρει μείζονα ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξεως. Θεωρούμε πως η καταφυγή του ακόμη και σε παραβίαση του νομικού πλαισίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα επιβάλλει την άμεση απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του. Έχουμε ήδη ενημερώσει με επιστολές τους πολιτικούς αρχηγούς και απευθυνθήκαμε και στον Πρωθυπουργό, κ. Λ. Παπαδήμο, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του Υπουργού Παιδείας, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *