Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο Λαφαζάνης στη Μόσχα – Πάει και Πεκίνο μετά τους Κοτζιά-Δραγασάκη


Φαίνεται ότι την επιθυμία της κυβέρνησης να δείξει ότι έχει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Κίνα και τη Ρωσία, την αξιοποιούν τουλάχιστον και οι Ρώσοι, που έχουν το δικό τους ανοιχτό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, αλλά και του δυτικού κόσμου γενικότερα.
Έτσι, σε μια συγκυρία όπου η ελληνική οικονομία κρέμεται σε μια κλωστή, η κυβέρνηση θεωρεί ότι εξυπηρετεί διαπραγματευτικά η εικόνα Έλληνα υπουργού και μάλιστα δεδηλωμένα «συγκρουσιακού» με τη «γερμανική Ευρώπη», όπως την αποκάλεσε στη σαββατιάτικη συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο Π. Λαφαζάνης, να συζητά… για ενεργειακές μπίζνες.
Υψηλού επιπέδου θα είναι οι επαφές που ξεκινά σήμερα και για ένα διήμερο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.
Ο Π. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με τον Νόβακ τη Δευτέρα έχοντας στο επίκεντρο τις ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών. Εκτιμάται, ότι ο Έλληνας υπουργός θα του θέσει το θέμα του «καπέλου» στην προμήθεια φυσικού αερίου που πλήττει καίρια την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας. Ίσως βέβαια ακούσει ως αντεπιχείρημα, ότι μέρος τουλάχιστον της επιπλέον τιμής, προστίθεται σε ελληνικό έδαφος.
Θα συναντηθεί όμως στη Μόσχα και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, με εκπροσώπους της Ρώσικης Δούμας, αλλά και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θαν. Πετράκος.
ΠΗΓΗ: mignatiou.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *