Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Στο στόχαστρο Νικολούδη τα αδήλωτα χρήματα στις Ελβετικές Τράπεζες - Στην Αθήνα ο Ελβετός Υφυπ. Οικονομικών


Με αντικείμενο συζήτησης τις καταθέσεις και γενικότερα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων πολιτών σε τράπεζες της Ελβετίας συναντώνται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας Ζακ ντε Βατεβίλ.
Η επίσκεψη του Ελβετού αξιωματούχου είχε γνωστοποιηθεί από το φυλλάδιο Europolitics που πραγματεύεται θέματα ευρωπαϊκής ενημέρωσης σε σχετικό άρθρο με τίτλο «Κίνηση βοήθειας από την Ελβετία προς την Αθήνα».
Στόχος των Ελβετών σύμφωνα με το άρθρο είναι να διαπραγματευτούν την «τακτοποίηση του παρελθόντος». Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούν σύμφωνα με το άρθρο οι Ελβετοί να ευαισθητοποιήσουν της Αθήνα στο θέμα της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων.
Στο άρθρο τονίζεται ακόμα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στις 20 Μαρτίου ότι υπάρχουν 2 δις αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων σε όλη την υφήλιο και ότι η Αθήνα προσπαθεί να αντλήσει 800 εκατομμύρια από αυτά  
Σύμφωνα με δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας τα αδήλωτα ποσά ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας φτάνουν το ποσό του 1,5 δις Ελβετικών φράγκων, ωστόσο επισήμως η ελβετική πλευρά αρνείται να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσό.


Πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *