Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ν. Φίλης: Αποκαλύφθηκε η τακτική της Ν.Δ., επιδιώκει πιστωτικό γεγονός (Video)




Κατερίνα Μπρέγιαννη
«Ποιον τιμωρείται την κυβέρνηση ή το λαό με αυτά που λέτε; Θέλετε πιστωτικό γεγονός;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη που αποκάλυψε την τακτική της Ν.Δ. επιχειρηματολογώντας σταθερά και για πολλή ώρα, υπέρ της άποψης να μην ανεβάσει το πλαφόν η ΕΚΤ, αρνούμενη δηλαδή τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και δημιουργώντας πιστωτικό γεγονός.
Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο Κ. Καραγκούνης και η Ν.Δ. με την αποκάλυψη του πραγματικού της στόχου, που ουσιαστικά σημαίνει ότι επιδιώκει την δημιουργία πιστωτικού γεγονότος στη χώρα. Κάτι άλλωστε που φαινόταν και από τις συνεχείς δηλώσεις των στελεχών της και τη σταθερή προσκόλληση στη δημιουργία κλίματος πανικού, για να δημιουργούν προβλήματα στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.
«Να μην ανέβει το πλαφόν από την ΕΚΤ» αυτό υποστήριξε σθεναρά το Κ. Καραγκούνης και παρά τις μάταιες προσπάθειες του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ για να τον σώσει, ο ίδιος συνέχισε να επιμένει «να μην ανέβει το πλαφόν της ΕΚΤ».
«Φτιάχνεται παγίδες, αλλά πέσατε μέσα. Εξαντλήσετε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της χώρας και τώρα υποστηρίζετε ότι δεν πρέπει να ανέβει το πλαφόν από την ΕΚΤ» είπε ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε ότι το βράδυ που ψηφιζόταν στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, υπήρχε μία διάταξη που έφερε ο κ. Βαρουφάκης η μεταφορά χρημάτων από το ΤΧΣ στο δημόσιο ταμείο και αφορούσε το χρηματικό ποσό των 700 εκατ., χρήματα που έπρεπε να δοθούν στους δανειστές. Τη ρύθμιση, «την ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, δεν την ψήφισε η Ν.Δ.» σημείωσε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ότι είναι «η απόδειξη ότι στήνουν παγίδα στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα περί επιστροφής στο ρεαλισμό της ελληνικής κυβέρνησης εξηγώντας ότι η διαπραγμάτευση είναι μια διαδικασία δυναμική και όχι μια αυτόματη σχέση. Επιπλέον τόνισε ότι πήγαμε επιθετικά στη διαπραγμάτευση και γι' αυτό είναι παρελθόν οι μειώσεις στις συντάξεις που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και τα υφεσιακά μέτρα που είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει. «Ευτυχώς θυμάται ο κόσμος και επειδή θυμάται ψήφισε…».
Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα μέτρα υφεσιακά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτόματα τελειώνει η λιτότητα, αλλά παίρνει μια πιο ήπια μορφή. Δεν γίνεται να ανατραπούν τα πάντα μέσα σε αυτό το 4μηνο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι όπως σημείωσε δεν θα υπάρξει αναπαραγωγή του δανεισμού της χώρας, αντίθετα θα αναζητηθούν νέες πολιτικές που θα τονώσουν τη ζήτηση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Η κυβέρνηση επιδιώκει όχι ένα νέο Μνημόνιο, αλλά ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ.




Πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *