Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πριν τους Κατρούγκαλο – Βαρουφάκη τα «παπαγαλάκια» ξεχνούσαν ότι ο Μπαμπινιώτης ήταν υπ. Παιδείας κ΄ πρόεδρος στα Αρσάκεια

Τα «παπαγαλάκια» των συστημικών ΜΜΕ τα οποία έβαλαν στο «στόχαστρο» τους κ.κ. Γ. Κατρούγκαλο και Γ. Βαρουφάκη, κηρύσσοντας την –αναμενόμενη- έναρξη της επιχείρησης επικοινωνιακής αποδόμησης υπουργών της νέας κυβέρνησης, δεν έδειχναν τον ίδιο ζήλο κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν η δράση προσώπων τα οποία τοποθετούνταν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρέπεμπε στο «Γιάννης (και όχι… Γιάνης) πίνει, Γιάννης κερνάει». Η περίπτωση του κ. Γ.Μπαμπινιώτη είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές…
baroufakis_6
Ο γνωστός καθηγητής Γλωσσολογίας συμμετείχε στην κυβέρνησηΠαπαδήμου, την οποία στήριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και τοποθετήθηκε στη θέσητου υπουργού Παιδείας στις 6 Μαρτίου του 2012. Ο κ. Μπαμπινιώτης παρέμεινε υπουργός έως τις 17 Μαΐου του ιδίου έτους.
katrougkalos_giorgos
Ποιο είναι το παράδοξο; Παράλληλα, ο κ. Μπαμπινιώτης, όσο ήταν υπουργός, διατηρούσε τη θέση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (την κατείχε από το 1987) στην οποία ανήκουν τα 39 σχολεία των Αρσακείων – Τοσιτσείων! Και, όπως καταγγέλλουν στο nez.gr στελέχη της ΟμοσπονδίαςΙδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ( ΟΙΕΛΕ ), όσο ο κ. Μπαμπινιώτης ήταν υπουργός Παιδείας, οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματατων ιδιωτικών εκπαιδευτικών «κουρεύτηκαν» στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων.
Όμως, την εποχή εκείνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα «παπαγαλάκια» των συστημικών ΜΜΕ δεν είχαν εντοπίσει το θέμα… Όπως, φυσικά, δεν ανέδειξαν μια σειρά από άλλες περιπτώσεις προσώπων τα οποία τοποθετήθηκαν σε υπουργικές θέσεις κατά τα προηγούμενα 40 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας παράλληλη δραστηριότητα από την οποία αναδυόταν έντονη «οσμή ασυμβίβαστου».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *