Photo: williscreek/Flickr |
Του Γιάννη Παντελάκη
*Update
Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του, ο κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, η οποία έγινε δεκτή.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του, ο κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, η οποία έγινε δεκτή.
Είναι πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΑΠΘ. Και με περίσσεια ανεση δηλώνει πως «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας»! Κάνει και μια... ερμηνευτικού τύπου συμπληρωματική δηλωση ο κ. Γ. Τζιφόπουλος, για το πώς δηλαδή μπορεί να εφαρμόζεται η τάξη: «Αν παραφέρεσαι, να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου»!
Ενδιαφέροντα τα διδακτικά συμπεράσματα από τη δήλωσή του. Φασιστικοποίηση από τους φορείς εξουσίας ως λύση των προβλημάτων. Μια σφαλιάρα ως μέσο επαναφοράς στην τάξη. Και επίσης, στις σοβαρές χώρες του κόσμου αυτό συμβαίνει, πέφτουν σφαλιάρες...
Οι αναφορές του συγκεκριμένου καθηγητή, Φιλοσοφικής μάλιστα, προσφέρονται για σχολιασμό. Ο καθένας μπορεί εύκολα να τις κρίνει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δηλώσεις που είναι τόσο εξόφθαλμα ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται. Αναδεικνύουν και μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρο, ωστόσο, που ερμηνεύει σε κάποιο βαθμό και ένα φαινόμενο που αναδείχθηκε έντονα τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και το οποίο πολλούς τους ξενισε.
Αναφέρομαι στη νεοναζιστική οργάνωση και απορώ τι διαφορετικό εκφράζει απ' όσα ο κύριος καθηγητής. Όταν ενας Πανεπιστημιακός προκρίνει τέτοιες μεθόδους για τη λύση των προβλημάτων, γιατί να μην σκέφτονται έτσι και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι χωρίς τις γνώσεις, τις αναφορές, την πείρα και τα κριτήρια ενός δασκάλου των παιδιών μας;
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου