Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Δεν είναι ο Μπάμπης. Είναι ο δολοφόνος

 


γράφει η Κορίνα Βασιλοπούλου

 

Δεν είναι απλώς ο «Μπάμπης». Δεν είναι ο «πιλότος». Δεν είναι καν ο «32χρονος» (άλλο αστείο κι αυτό από τη στιγμή που τα στοιχεία του είναι πια πασίγνωστα). Είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν και του σκύλου τους και ο κακοποιητής του παιδιού τους. Τους εκτέλεσε εν ψυχρώ και προμελετημένα. Σκηνοθέτησε μια δήθεν ληστεία από αλλοδαπούς γιατί ήξερε πως κάτι τέτοιο θα χτυπούσε την ευαίσθητη χορδή της αστυνομίας, των ΜΜΕ και μεγάλης μερίδας του κοινού και επί 37 μέρες κορόιδευε τους πάντες.

 

Γιατί λοιπόν δεν τον αναφέρουν όλα τα ΜΜΕ με την ιδιότητά του, όπως κάνουν σε άλλες περιπτώσεις; Γιατί δεν λένε «ο στυγνός δολοφόνος», «ο γυναικοκτόνος», ο «συζυγοκτόνος»; Να φταίει το πολιτισμικό σοκ που περίμεναν Γεωργιανό ή έστω Αλβανό κι αντί γι' αυτό τους προέκυψε Ελληνας, ωραίος, ξανθός και χριστιανός ορθόδοξος; Να φταίει ο βαθιά ριζωμένος σεξισμός της κοινωνίας μας; Ή να υιοθετήσω τα σενάρια που θέλουν τον δολοφόνο να είχε ύποπτες συνδιαλλαγές και υψηλές διασυνδέσεις, οι οποίες φροντίζουν να πέσει στα μαλακά για να μην πέσουν και αυτές μαζί του;

 

Πώς να δικαιολογήσω την επιμονή συγκεκριμένων καναλιών και σάιτ να μας βομβαρδίζουν με «ειδήσεις» για το «δράμα του πιλότου», για το πώς περνά στη φυλακή, πώς είναι το κελί του, τι τρώει και τι πίνει; Χθες μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι αυτός που δεν δίστασε να σκοτώσει το σκυλί του τώρα ταΐζει τις γάτες των φυλακών Κορυδαλλού.

 

Προτιμώ να πιστέψω πως οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που το κάνουν έχουν πάρει άνωθεν «γραμμή» κι ότι με κάποιο τρόπο ανταμείβονται για αυτό. Καλύτερα ξεπουλημένοι παρά οικειοθελώς σιχαμένοι, σεξιστές, μισογύνηδες, που παίρνουν αυθόρμητα το μέρος του δράστη γιατί «δεν μπορεί, κάτι θα του έκανε η π@@@ και τον έβγαλε εκτός εαυτού». Ακόμα κι αν το βασικό κίνητρο είναι η τηλεθέαση ή τα «κλικ» και όχι το μίσος τους για το γυναικείο φύλο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τους είδε η ντροπή και ντράπηκε.

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *